Florile pe care trebuie să le plantezi în luna aprilie. Grădina ta va fi plină de culoare și va arăta spectaculos

Luna aprilie este deja o perioadă mult mai caldă, iar riscul să mai ningă sau să vină o perioadă de îngheț este foarte mic și poți planta răsaduri, bulbi sau semințe de flori care vor înflori mai târziu în sezonul cald.

Ce poți să plantezi în aprilie Foto: Shutterstock
Ce poți să plantezi în aprilie Foto: Shutterstock

Ce tipuri de flori poți să plantezi, în aprilie

Curăță terenul dedicat plantelor, taie toate uscăturile, adună frunzele uscate și sapă pământul să fie cât mai bine afânat și primitor pentru florile frumoase pe care le alegi. Adaugă și îngrășăminte naturale sau îngrășăminte de sinteză în timp ce sapi, apoi greblează și mărunțește bine pământul. Stabilește parcelele de teren unde vrei să plantezi flori de primăvară noi.

Ține cont de faptul că, în această perioadă, poți planta trei tipuri de flori: flori cu bulbi care cresc și înfloresc foarte repede precum zambilele, narcisele sau crocușii, flori cu bulbi care vor înflori în a doua jumătate a primăverii precum lalelele și semințele și tuberculi de flori care vor crește lent și vor înflori în decursul verii.

Trandafirul și begonia se plantează în aprilie 

Perioada de plantare pentru trandafiri este de la mijlocul lunii martie și până la mijlocul sau sfârșitul lunii aprilie, în funcție de vreme. O zi înnorată este ideală pentru plantarea trandafirilor. Begonia, plantată în aprilie, va înflori destul de repede, în luna mai, și se va menține așa până spre sfârșitul toamnei.

Garofițele și căldărușele se plantează tot în aprilie 

Garofițele sunt alte flori care merg plantate în luna aprilie. Înfloresc tot în luna mai și țin până în octombrie. Căldărușele trebuie plantate la sfârșitul lunii martie sau începutul lui aprilie. Ele înfloresc din mai până în iulie. Planta este perenă, are creștere rapidă, dezvoltă tufe bogate de frunze cu tentă albăstrie, cu aspect asemănător ferigilor. Din mijlocul frunzelor se înaltă tije subțiri, de 30-40 cm, ce susțin buchete de flori, în culori variate.

Alte flori pe care să le plantezi 

Ciorchinii de tuberoze, colorați în alb și roz, arată spectaculos și au un miros foarte puternic. Florile își deschid petalele în aproximativ 90 de zile de la plantare. Celebra plantă mediteraneană atât de folosită în parfumerie și în scop terapeutic vă poate completa foarte frumos grădina. Lavanda, un semiarbust cu o durată de viață de 20 - 30 de ani, ale cărei flori cresc în inflorescențe lungi, în culoarea încântătoare care îi poartă numele.

Crăițele și gladiolele  

Crăițele sunt printre florile care înfloresc de la începutul verii și până toamna târziu. Cresc sub formă de tufe și au flori de diferite culori: galbene, cărămizii, portocalii, pătate în două culori, cu un miros specific, ușor amărui.

Gladiolele pot fi plantate în aprilie, deși este recomandat să se aștepte sfârșitul lunii sau luna mai. Acestea vor înflori destul de târziu, între 80 și 120 de zile după plantare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Planeta Radeanu jpg
image
image
image
image
image
image
virbanc 1280x720 jpg
Traditii de Florii jpg
pensie jpg
Fagul imparatului png
ocna mures jpg
Regele Charles  GettyImages jpg
439899984 2637790709761372 8663448278139324788 n jpg
15aae50a190c8adbd0df703e1bc213d2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net