FOTO/VIDEO Cele mai frumoase plaje europene. Iată câteva idei pentru o vacanță de vis

Ultima actualizare:

Fie că ești în căutarea unor plaje însorite cu nisip negru, roz sau alb, a aventurilor acvatice sau a peisajelor spectaculoase, destinații există pentru toate preferințele. Grecia, Spania, Italia sau Portugalia ascund locuri de o frumusețe răpitoare, unde oricine ajunge nu poate fi altfel decât fericit. Iată mai jos, câteva dintre cele mai frumoase și apreciate plaje din Europa care ar putea deveni locurile de vacanță în 2023. 

plaja principal jpg

Navagio Beach - Grecia

Navagio Beach sau Plaja Naufragiaților se află în insula Zakynthos o locație aflată în topul preferințelor românilor.

Plaja Naufragiaților este unul dintre cele mai frumoase locuri din Europa pentru peisajul deosebit cu nisip auriu și stânci abrupte. Pe plajă se ajunge numai cu vaporașul, iar o dată ce ai ajuns te vei simți ca într-un paradis ascuns.

Grecia deține 600 de plaje, iar anul trecut Grecia a obținut o poziție de top în clasamentul plajelor. Mai are18 porturi de agrement și 6 bărci turistice recunoscute cu prestigioasa distincție "Blue Flag".

Plaja Zlatni Rat - Croația

Situată pe insula Brač, în Croația, plaja Zlatni Rat este renumită pentru forma sa neobișnuită în formă de limbă de nisip. Cu ape limpezi și un peisaj pitoresc, este locul ideal pentru iubitorii de sporturi acvatice, cum ar fi windsurfingul sau snorkelingul.

Costa Smeralda - Italia

Situată în nord-estul Sardiniei, Costa Smeralda este îți taie răsuflarea cu frumusețea ei. Apele sale sunt de un turcoaz ireal, iar plajele au nisip alb. Această zonă oferă o combinație perfectă între plaje exclusiviste, restaurante fine și o viață de noapte vibrantă.

image

Plaja Cala Mitjaneta din Insula Menorca, Spania

Menorca, sora mai mică a insulei Mallorca şi un loc mai puţin explorat din Insulele Baleare, adăposteşte peste 130 de plaje, inclusiv Cala Mitjaneta. Este delimitată de ape turcoaz și este străjuită de stânci foarte înalte. Cei mai aventuroși au noroc, deoarece pe partea stângă a golfului se află o stâncă de unde pot sări în mare fără pericol. Cea mai potrivită perioadă în care să vă planificaţi o vacanţă aici este între iulie şi septembrie.

Plaja Cala Goloritzé - Italia

Plaja Cala Goloritze este un exemplu al paradisului din inima Mediteranei, unul din cele mai spectaculoase locuri din Sardinia. Este situată pe coasta de est a insulei Sardinia. Cala Goloritzé este o plajă uimitoare, înconjurată de stânci calcaroase și apă turcoaz. Accesul la plajă se face fie pe jos, prin trasee spectaculoase de drumeții, fie cu barca.

Plaja Porto Santo - Portugalia

În arhipelagul Madeira din Portugalia se află plaja Porto Santo, o oază tropicală cu nisip fin și auriu. Apele calde și cristaline sunt perfecte pentru înot și relaxare.

De asemenea, plaja oferă o atmosferă liniștită și relaxantă, departe de agitația cotidiană. Se spune că nisipul auriu de pe plaja Porto Santo are efecte terapeutice.

Şederea temporară a lui Cristofor Columb a făcut celebră insula Porto Santo.

Burriana Beach, Nerja - Costa del Sol

Nerja este un orășel mic și mai puțin turistic, aflat la 56 km distanță de Malaga. Plaja sa, Burriana, este una dintre cele mai apreciate plaje de pe Costa del Sol. A primit titlul Blue Flag pentru curățenie, facilități și confort.

Plaja Santa Giulia din insula Corsica, Franţa

la poalele munţilor în Porto-Vecchio, în sudul insulei Corsica, Santa Giulia este una dintre cele mai frumoase plaje din Franța.

Frumusețea golfului Santa Giulia, cu apă limpede turcoaz, nisip alb și fin, a făcut ca acesta să fie numit perla din sudul Corsicii.

Este locul perfect pentru sporturi nautice, dar şi pentru o vacanţă cu cei mici pentru că apa de la ţărm nu este adâncă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
strada prabusita slanic jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net