Descoperire șocantă pe o plajă din Olanda! Peștele „vampir” găsit de un biolog!

O nouă descoperire șocantă pe o insulă olandeză. Cunoscuți pentru că se hrăneau cu sângele prăzii lor, lampreda de mare (chișcar n.r), poreclit și peștele „vampir”, a fost descoperit pe plaja Texel de un biolog marin, pe nume Jarco Havermans (34 de ani). Specia datează de aproximativ 400 de milioane de ani.

Un biolog, Jarco Havermans, a descoperit o specie rară pe plaja olandeză Texel- lampreda de mare
Peștele „vampir”, găsit pe plaja Texel din Olanda (foto: mirror.co.uk)

Peștele „vampir”, descoperit pe o plajă din Olanda

O creatură numită peștele „vampir” a fost descoperită pe plaja olandeză Texel, de către biologul marin Jarco Havermans (34 de ani). Specia datează de aproximativ 400 de milioane de ani și este la fel de evazivă precum sugerează porecla lor. A fost văzută ultima dată pe insulă în 2017.

Jarco a declarat că se îndrepta să verifice un pui de focă care fusese zărit pe plajă atunci când a făcut descoperirea: „Întotdeauna mă uit foarte atent când conduc pe plajă pentru alte descoperiri interesante și am văzut un pește mare, asemănător anghilei, întins pe malul apei când treceam.

Am știut imediat că este o lampredă de mare, sunt pești incredibili. Seamănă cu anghila, dar este un pește fără fălci, au o gură ca un disc plină de dinți. Nu am găsit niciodată unul pe plajă. Sunt pești uimitori, cu aspect aproape extraterestru, cu un stil de viață la fel de uimitor”, a spus el, potrivit tabloidului britanic Mirror.

Lampreda de mare suge sângele prăzii sale (foto: mirror.co.uk)
Lampreda de mare suge sângele prăzii sale (foto: mirror.co.uk)

De asemenea, biologul a mai adăugat că prada lampredelor de mare nu supraviețuiește de obicei. Luând creatura la locul său de muncă, Ecomare, un sanctuar de foci și un muzeu al naturii, peștele măsura 83 de centimetrii lungime.

„Este un pește mai rar decăt credeam. Nu aveam habar că este aceeași lampredă de mare ca cea găsită pe plaja Texel din 2017. Este o specie rară pentru că se luptă cu utilizarea umană a apei. Digurile, precum și lipsa râurilor libere fac dificilă migrarea și reproducerea acestor animale”, a încheiat biologul Jarco Havermans.

Creatura peștele „vampir” va fi adăugată acum în colecția muzeului Naturalis din Leiden.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!      

image
image
image
image
image
image
Dublin 1b jpg
Papusi 1b jpg
coffee 791045 1280 jpg
rusalii jpg
incaierare bataie agresiune
silhouette 3777403 1280 jpg