Gest uluitor! De ce au ieșit goi pe străzi toți oamenii dintr-o localitate din Spania

Ultima actualizare:

În ciuda frumuseții sale idilice, nimeni nu vrea să trăiască în Peña Zafra de Abajo din Spania. Primărița Lucía Nicolás a decis să-și salveze localitatea. Și pentru asta, a reușit să-i adune pe toți rezidenții la o ședință foto inedită, scrie Digi24.ro. 

image

Oamenii s-au dezbrăcat de tot, inclusiv fermierul Juanjo Pérez. Vara trecută, bărbatul în vârstă de 68 de ani și cei mai mulți săteni au acceptat să fie fotografiați nud.

Juanjo Perez, localnic: ,,Trebuia să particip. Mi-au spus că nu sunt destui oameni. Pentru că suntem atât de puțini, nu am avut de ales."

În Peña Zafra de Abajo locuiesc doar 16 persoane. S-au dezbrăcat pentru a-și salva cătunul. Dar aici, în sud-estul Spaniei, fotografiile nud sunt controversate. Acum, fac parte dintr-un calendar. Fotografia din luna mai este a Antoniei Perea.

Ea vrea să arate că oamenii de aici sunt mai progresiști și mai deschiși decât ar crede mulți. Antonia Perea, localnică: ,,Suntem doar prezentați într-o lumină proastă. Am dori să fim priviți așa cum sunt priviți oamenii din comunitățile mai mari. Și noi ne plătim taxele. Dar, aici, în cătunul nostru, ne simțim oarecum lăsați în urmă." Fotografii David Cantó și Juanjo Ramírez nu au avut probleme în a-i convinge pe localnici să participe la proiect.

David Canto, fotograf: "La sate, lucrurile se află din gură-n gură. Oamenii își văd vecinii făcând un lucru și cât de bine se descurcă. Așa că se încurajează unii pe alții."

Zona s-a umplut de praf și murdărie

Ideea calendarului a venit de la primarul Lucía Nicolás. La cei 30 de ani, este unul dintre cei mai tineri locuitori din Peña Zafra de Abajo. Ea laudă curajul vecinilor săi. Lucia Nicolas, primar: ,,Nu e doar o formă de eliberare. Eliminăm și stereotipuri. Nu sunt poze cu nuduri de model. Sunt oameni obișnuiți. Aici, oamenii se dezvăluie așa cum sunt, spre deosebire de multe dintre fotografiile nud cu care suntem obișnuiți. Și eu mă las fotografiată. Iar poza este minunată!" Lucía și ceilalți rezidenți speră să transmită și un alt mesaj prin fotografiile lor. Din anii 1960, în această zonă se extrag nisip și marmură. Și asta a transformat peisajul cândva idilic din jurul cătunului în cariere care sunt o sursă de zgomot, praf și murdărie.

Ce spune primarul 

Lucia Nicolas, primar: "Sunt atât de multe alte bogății aici în afară de acestea. Avem o cultură pe care vrem să o arătăm: o cramă de vinuri, un pin care trebuie să fie mai bătrân decât toți cei de aici la un loc. Pur și simplu, vrem să arătăm că suntem mai mult decât ceea ce ne înconjoară."

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
image
actualitate.net
image
actualitate.net