Povestea româncei din Spania care smulge râuri de lacrimi. Alina trăiește în stradă, alături de cățeii ei, pentru că nu-și găsește loc de muncă

Cazul cutremurător al Alinei, o româncă stabilită de zeci de ani în Spania, a emoţionat pe toată lumea. Ajunsă şomeră, ea stă în stradă, alături de căţeii ei, din cauză că nu îşi găseşte loc de muncă. Povestea acestui suflet este înduioşătoare, după cum informează adevarul.ro.

Alina şi maşina  care îi este şi casă
Alina şi maşina care îi este şi casă

Pentru mult timp, lucrurile au mers decent pentru Alina. Românca în vârstă de 42 de ani a fost chelneriţă timp de 15 ani, în Spania. Ulterior, tânăra a schimbat domeniul şi a ajuns să lucreze într-un depozit. Din păcate, măsurile luate pe timpul pandemiei au făcut ca românca să rămână şomeră.

Ghinionul ei nu s-a oprit aici. Pentru că nu-şi mai găseşte nimic de muncă şi nu-şi poate plăti chiria, Alina a ajuns să doarmă pe stradă, în maşina ei. Cazul disperat al femeii din România a fost făcut public de televiziunile şi de presa scrisă din Spania, dar şi pe mai multe grupuri de Facebook ale românilor din Peninsula Iberică. Printre cei care s-au implicat direct şi au făcut publică povestea Alinei s-au numărat cei de la Radio10.es, inclusiv pe site-ul lor în limba română, transmite ”Adevărul”.

„Mai întâi ei și apoi eu”

Românca a povestit că stă în maşină, însă de multe ori nu îşi permite să ţină căldura pornită toată ziua. Deşi a fost lovită de soartă, Alina şi-a păstrat sufletul plin de bunătate. Femeia are doi câini pentru care face orice sacrificiu.

Românca alege uneori să nu mănânce pentru a putea să hrănească cei doi „prieteni”. „Nu vreau să las câinii la un refugiu pentru animale sub nici un chip. Niciunde nu le va fi cum le e cu mine. Chiar dacă stăm în maşină, le dau să mănânce, am grijă de ei. Cea mare este bolnavă şi eu o îngrijesc, îi dau medicamente. Mai întâi ei şi apoi eu. La micul dejun am împărţit toţi trei o bucată de pâine. Câinii sunt familia mea, sunt singurul lucru pe care îl am, nu am de gând să-i abandonez sau să-i las într-un adăpost, dar mi se spune că nu pot să mă primească cu câinii”, a precizat aceasta pentru televiziunea spaniolă Tele Madrid.

Citește și - INTERVIU Povestea tinerei care a devenit antrenoare de sex după ce a rămas șomeră. Cât câștigă pe oră

„Nu mi-am imaginat niciodată că voi ajunge în situaţia asta. Mereu am avut de lucru, nu am trăit în lux, dar am avut tot ce îmi trebuie. M-au dat afară de la muncă odată cu pandemia şi de atunci n-am mai găsit de lucru şi nu am mai putut să îmi plătesc chiria, aşa că m-au dat afară din apartament. Am lucrat 15 ani chelneriţă, apoi câţiva ani am lucrat într-un depozit”, a adăugat ea.

Cei doi câini  pe care românca  nu vrea să-i părăsească
Cei doi câini pe care românca nu vrea să-i părăsească

Cu un caracter de fier şi o forţă ieşită din comun, românca afirmă cu tărie că nu doreşte mila oamenilor. Ea nu vrea să fie ajutată cu bani, ci vrea doar să muncească pentru a se putea întreţine singură, aşa cum a făcut-o toată viaţa.

„Îmi doresc un loc de muncă, orice ar fi. Totul se învaţă în viaţă, nimeni nu se naşte învăţat. Vreau să îmi permit să plătesc chirie pentru o cameră în care să pot să stau cu câinii mei. E tot ce îmi trebuie. Nu am nevoie să vină lumea şi să îmi dea azi 10 euro, mâine 20, pentru că nu îmi place deloc situaţia în care mă aflu. Mă ajută pe moment, da, dar nu mă scapă. Nu ştiu dacă reuşesc să mă fac înţeleasă: tot ce am nevoie este un acoperiş sub care să locuiesc, să pot apoi să merg la muncă. Nu să vină cineva şi să îmi dea de mâncare sau nu ştiu ce”, a precizat Alina.

Din fericire, povestea Alinei are un final pozitiv. Auzind acest caz cutremurător, o firmă românească din Spania, Castelul de Evenimente, a anunţat că o va ajuta cu un loc de muncă şi cu cazare. „Probabil mulţi aţi auzit de Alina, fata care doarme în maşină împreună cu ai săi căţeluşi. Am avut bucuria să citesc că Simona de la Castelul Evenimente i-a oferit cazare şi muncă, o primeşte cu căţeluşii ei. Bravo, Simona! Un gest ce merită menţionat!”, a anunţat unul dintre membrii grupului de Facebook Anunţuri şi oferte de muncă în Spania.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Statiunea Moneasa jpg
costel corduneanu jpg
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net