Se fac angajări în țară și în străinătate. Se caută culegător de zmeură și căpșuni, vânzător de înghețată

Ultima actualizare:

    Olanda angajează culegători de zmeură
Olanda angajează culegători de zmeură

Ești șomer și îți cauți un lc de muncă? În evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) sunt disponibile 12.506 de posturi la nivel naţional. Totodată, angajatorii din străinătate caută forță de muncă prin rețeaua Eures și au pus la bătaie 983 de oferte.

În România, cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru: muncitor necalificat la asamblarea și montarea pieselor (941); lucrător comercial (539); muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptușeli zidărie, plăci mozaic, faianță, gresie, parchet (493); șofer autocamion/mașină de mare tonaj (351); confecționer cablaje auto (302); agent de securitate (273); manipulant mărfuri (261); muncitor necalificat la spargerea și tăierea materialelor de construcții (252); confecționer-asamblor articole din textile (246); lăcătuș mecanic (223); operator confecționer industrial îmbrăcăminte (219).

ANOFM. Din cele 12.506 de locuri de muncă cele mai multe sunt pentru muncitori

Din cele 12.506 locuri de muncă vacante declarate de angajatori la agențiile pentru ocuparea forței de muncă, 937 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (inginer, programator, funcționar administrativ, consilier vânzări asigurări etc.), 2.988 pentru persoanele cu studii liceale sau postliceale (lucrător comercial, agent servicii client, funcționar informații clienți, șofer autocamion etc.), 3.770 pentru persoanele cu studii profesionale (operator confecționer industrial îmbrăcăminte din țesături, lăcătuș mecanic, șofer autocamion/ mașină de mare tonaj, zidar etc.), restul de 4.811 locuri de muncă fiind destinate persoanelor fără studii sau cu studii primare/gimnaziale (muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor, confecționer cablaje auto, muncitor necalificat la demolarea clădirilor, manipulant mărfuri etc.).

ANOFM. Unde te adresezi dacă vrei să te angajezi în țară

Oferta locurilor de muncă vacante la nivel național este actualizată, în timp real, pe site-ul ANOFM și poate fi accesată în secțiunea Locuri de Muncă Vacante.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă se pot adresa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau de reşedinţă ale căror date de contact se află pe site-ul www.anofm.ro.

983 locuri de muncă vacante în străinătate

Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei Eures România, 983 locuri de muncă vacante, după cum urmează:

  • Spania - 900 locuri de muncă pentru: muncitor agricol;
  • Norvegia – 37 locuri de muncă pentru: medic, măcelar, dezosator, ortodont, zidar/faianțar;
  • Olanda - 20 locuri de muncă pentru: culegător căpșuni, zmeură și praz;
  • Finlanda - 10 locuri de muncă pentru: lucrător în sere și ferme de flori și vegetale, îngrijitor animale; Austria - 6 locuri de muncă pentru: femeie de serviciu; vânzător înghețată, ajutor bucătar, chef bucătar;
  • Germania - 4 locuri de muncă pentru: șofer de camion;
  • Belgia - 2 locuri de muncă pentru: leader în domeniul angajament clienți (coordonator compartiment);
  • Italia – 2 locuri de muncă pentru: dezvoltator Java în domeniul Software – Defined Network Controllers, asistent senior ICT (infrastructura IT – asistent sistem);
  • Malta - 2 locuri de muncă pentru: tehnician frigotehnist.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă Spaţiul Economic European pot consulta ofertele accesând www.anofm.ro/EURES.

Rata șomajului în București este de 1,22

La sfârșitul lunii februarie, în evidențele Agenției Municipale pentru Ocuparea Forței de Muncă Bucureşti erau înregistrați 15.006 șomeri, dintre 8.086 sunt femei. Astfel că rata șomajului este 1,22%, la fel ca și în ianuarie.  Din totalul de 15.006 persoane înregistrate în evidențele AMOFM Bucureşti, 4.683 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 10.323 erau șomeri neindemnizați. Șomerii cu studii liceale au ponderea cea mai mare (34,19%), urmat de cei cu studii superioare (27,78%), iar 18,38% au absolvit şcoala profesională/de arte şi meserii. Șomerii cu nivel de studii gimnaziale reprezintă 16,47% din totalul șomerilor înregistrați, cei cu studii postliceale sunt 2,07%, iar cei cu studii primare şi fără studii, 1,11%.

Citește și: 

A crescut rata șomajului la 5,7%. Femeile sunt cele mai afectate

91% dintre companii se simt afectate de criză. Crește rata șomajului la 6,5% și scad salariile

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Ziua a doua a congresului PPE la Romexpo, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
branza branzeturi istock jpg
simion lasconi podcast micutzu jpg
diabet jpg
liviu dragnea 8 JPG
varza murata 505587 webp
bunt erleuchtet chinas jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net