Halloween 2022. Pe ce dată pică sărbătoarea morților

Halloween-ul este o sărbătoare mai puțin cunoscută la noi, însă în ultimii ani a început să fie din ce în ce mai apreciată de români. Anul acesta va avea loc în seara de 31 octombrie, care va pica într-o zi de luni.  Noi știm exact cu ce costume vei putea ieși în evidență, dar și petrecerile la care vei putea participa anul acesta.

Dovleacul, simbolul Halloween-ului
Dovleacul, simbolul Halloween-ului

Halloween-ul este o sărbătoare celtică, preluată de mai multe popoare, însă cel mai des este întâlnită în America. Magazinele din România deja au adus diverse produse tematice, precum dulciuri sau costume înfricoșătoare. În școli, copiii se pregătesc cu dovleci și fac serbări specifice.

Citește și: Idee de prânz cald cu dovleac de la Cori Grămescu. ”Poate fi ușor de integrat într-un plan alimentar de slăbire”

Ce semnificație are Halloween-ul

Numele Halloween provine din limba engleză, de la expresia All Hallows Even, folosită pentru Sărbătoarea Tuturor Sfinților. Aceasta era o comemorare specifică creștinilor prin care erau omagiați toți sfinții. Prin intermediul acestei sărbători, celții marcau ziua în care se termina perioada de recoltare.

Vezi și: Monica Gabor, în cea mai scurtă rochie la petrecerea de Halloween, din SUA. A ieșit în club cu mai multe bombe-sexy

Pe 31 octombrie se termină toamnă și începe iarna. Mai mult decât atât, sărbătoarea era considerată un fel de punte între lumea viilor și cea a morților. Se spune că în noaptea de Halloween sufletele celor morți se reîntorc pe pământ.

Citește și: Tori Spelling se pregătește de Halloween. Ce costum şi-a ales Donna din Beverly Hills 90210

În ce te poți costuma de Halloween anul acesta

În luna octombrie magazinele sunt pline de costume de Halloween. Unele persoane caută chiar și zile întregi o ținută care să li se potrivească. Dacă încă nu știi cu ce să te îmbraci, noi îți vom veni în ajutor cu câteva idei.

Poți purta la fel ca japonezii, pijamale foarte largi care arată ca un animal enorm de pluș. Pe lângă faptul că este un costum adorabil, care cu siguranță va ieși în evidență, acesta este și foarte călduros. Un detaliu important, având în vedere că pe 31 octombrie vremea nu va fi prea călduroasă.

Dacă îți dorești ceva ușor de realizat, atunci te poți costuma într-o mumie. Trebuie doar să te îmbraci în alb din cap până în picioare și să atașezi fâșii lungi de hârtie creponată. Dacă vrei să fie mai înspăimântător, atunci toarnă și puțin ketchup pentru a da senzația de sânge.

La ce petreceri poți merge de Halloween

Dacă îți dorești să te bucuri de această sărbătoare, atunci cu siguranță în cluburi te vei distra de minune. Dacă în anii trecuți nu s-au putut organiza evenimente din cauza pandemiei, anul acesta nu s-au impus restricții, momentan.

Aceasta nu este singura variantă, căci poți organiza chiar tu o petrecere la tine acasă, unde să îți inviți toți prietenii. Cu siguranță, decorul nu trebuie să lipsească nici el. 

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net