Hubert de Givenchy și Audrey Hepburn, povestea unui creator de modă francez și a muzei sale

Hubert de Givenchy a îmbrăcat unele dintre cele mai elegante femei ale tuturor timpurilor, cum ar fi Jackie Kennedy sau Grace Kelly. Însă, cea care i-a fost atât prietenă, cât și muză, pentru care a creat piese care au intrat în cărțile de istorie a modei, a fost actrița Audrey Hepburn. Cei doi au fost un duo celebru care a reuşit să facă istorie în două lumi, cea a modei și cea a cinematografiei. O colaborare de vis, care le-a venit mănușă.

Hubert de Givenchy și Audrey Hepburn / Foto: Colaj captură video
Hubert de Givenchy și Audrey Hepburn / Foto: Colaj captură video

Hubert de Givenchy, cel care a împărțit scena modei cu Dior, Balenciaga sau Schiaparelli, a fost designerul femeilor, dar mai presus de toate, a fost designerul muzelor, iar muza sa a fost nimeni alta decât Audrey Hepburn. Cariera cinematografică a actriţei Audrey Hepburn a fost una extrem de prolifică, după apariţia filmului „Vacanţă la Roma”. Pe lângă că a câștigat Oscarul pentru cea mai bună actriţă, a lansat şi un nou stil: acela al unei fetişcane elegante, dar cu un farmec uşor băieţesc.

Colaborarea dintre cei doi viitori clasici ai eleganței a început cu o confuzie. În 1953, ea a mers la Paris, în căutarea unei garderobe elegante pentru rolul său din filmul „Sabrina”. În același timp, peste Ocean, tânărul designer aristocrat Hubert de Givenchy primește un telefon de la prietena sa Gladys de Segonzac – cea care era director la casa de modă Schiaparelli, dar și soția directorului Paramount Paris. I-a spus scurt: „Miss Hepburn este în Paris și dorește să te vadă”.

Aşa că, atunci când a văzut-o, Givenchy a fost puţin uimit să vadă că nu era vorba despre Katharine Hepburn. Deși creatorul de modă i-a propus actriței să vadă piesele deja terminate şi să-şi aleagă pe oricare îi place, numele lui Givenchy nu a apărut niciunde în genericul filmului.

Numele lui Hubert de Givenchy, legat de cea care i-a fost muză timp de decenii

Totuși, în următorul film, „Funny Face”, din 1957, la sfârşit, apare şi numele lui Givenchy, rochia de mireasă pe care a purtat-o actrița devenind un model pentru multe mirese în anii ce au urmat. Ulterior, rochia neagră lungă, accesorizată cu şiraguri de perle, din „Mic dejun la Tiffany” a popularizat una dintre cele mai faimoase rochii. Givenchy a creat, atât pentru garderoba personală, cât și alte filme, precum „Şarada”, „Cum să furi un milion”, foarte multe haine pentru Audrey Hepburn.

De pe cealaltă parte, Audrey nu doar că i-a fost muză, dar chipul ei a ajutat enorm la creșterea brandului. De fapt, Givenchy primea comenzile: vreau rochie în stilul lui Audrey Hepburn. Dacă pentru Chanel, simbolul erau perlele și deux-piece-ul, dacă pentru Dior simbolul era oferit prin sacoul cambrat, masculin, pentru Givenchy simbolul era Audrey, relatează Historia.ro.

Creatorul de modă francez Hubert de Givenchy a încetat din viaţă, la 10 martie 2018, la vârsta de 91 de ani. Audrey Hepburn, numită „cea mai frumoasă femeie din toate timpurile”, a părăsit această lume pe data de 20 ianuarie 1993, după ce s-a luptat, vreme de câteva luni, cu un diagnostic crunt: cancer. Cei doi au fost prieteni timp de 40 de ani, iar ţinutele atemporale pe care designerul le-a creat pentru ea au revoluţionat moda internaţională.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cosmin Avram vlogger jpg
image
image
image
image
image
image
test de inteligenta jpg
tir-shutterstock_1610700505
femeie curatenie rufe de calcat fier 7 12 2009 4 07 57 pm jpeg
FotoJet (8) jpg
Plaja Samskara jpeg
FotoJet (7) jpg
Frigider FOTO Shutterstock jpg
Matia Corvin (© Wikimedia Commons)
image
actualitate.net
image
actualitate.net