Iată care e vârsta ideală pentru căsătorie, în România!

Vârsta ideală pentru căsătorie, în percepția românilor, este de 26-28 de ani, arată datele unui sondaj realizat luna trecută la nivel național, pe un eșantion de peste 1.000 de persoane. Mai exact 26 de ani e vârsta ideală pentru femei și 28 de ani pentru bărbați.

image

Cu toate că sunt conștienți că așa e perfect și aceea este perioada ideală pentru a-și întemeia o familie, nu toți sunt dispuși să o facă. Aproape 1 din 5 persoane necăsătorite nu intenționează să-și pună verighetă pe deget sau să aibă o relație pentru toată viața. Acest lucru l-au afirmat 12% dintre bărbați și 25% dintre femei – mai ales în cazul celor singure si divorțate. 34% dintre respondenți au mărturisit că, deși nu doresc să se căsătorească, vor să aibă o relație cu un singur partener pentru toată viața.

De ce nu se căsătoresc cuplurile

Odată ce s-au găsit și sunt împreună, multe cupluri nu se grăbesc să ajungă la altar. Conform studiului realizat de Reveal Marketing Research, sunt invocate trei motive:

  • Lipsa banilor sau a bunurilor materiale – 55%
  • Frica de eșec sau de a nu face alegerea potrivită – 44%
  • Presiunea planurilor profesionale – 39%

Idei preconcepute despre căsătorie

  • 55% dintre respondenți consideră că o căsnicie este validă doar dacă a fost recunoscută oficial – în acte, iar 51% consideră că acesta este validă doar dacă a avut binecuvântarea unui preot.
  • Bărbatul mai mare decât femeia. În medie, doar 37% dintre respondenți consideră că într-o căsnicie bărbatul trebuie să fie mai mare decât femeia. Tinerii de 18-24 de ani pun preț pe această idee preconcepută, în proporție de 56%. Cei de 44-55 de ani sunt de acord cu această afirmație doar în proporție de 28%.  
  • Aceeași tendință o putem observa și în cazul respondenților care consideră că persoana care trebuie să se preocupe mai mult de casă și de creșterea copiilor este femeia. 30% dintre persoanele de peste 55 de ani sunt de acord cu această afirmație, în timp ce tinerii de 18-24 de ani sunt de acord cu această afirmație în proporție de 55%.

Multe cupluri au amânat căsătoria din cauza pandemiei și a restricțiilor. Potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Statistică, în anul 2020 s-au înregistrat 81.343 căsătorii, cel mai mic număr din 1946 până în prezent, cu 47.267 mai puține decât anul precedent. 

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net