Iată meseriile care fac riduri!

Meseria ne este scrisă în frunte, la propriu, susţin cercetătorii britanici, citaţi de tabloidul Daily Mail. Conform unui articol publicat recent, cele mai multe riduri şi semne de îmbătrânire apar pe chipul farmacistelor, îmbătrânindu-le prematur. 

Stresul este principalul inamic al unui ten frumos
Stresul este principalul inamic al unui ten frumos

Pare surprinzător, dar este cât se poate de adevărat. Conform unui studiu realizat pe 3.000 de voluntari de ambele sexe au fost descoperiţi 18 factori majori de stres care provoacă în timp îmbătrânirea prematură, informează Daily Mail.

Printre elementele care ne afectează aspectul tenului sunt: somnul, exerciţiile de sport, nutriţia, dieta echilibrată, stilul de viaţă şi viaţa sexuală. Care sunt meseriile care produc riduri? Specialiştii englezi au realizat cu ajutorul experţilor din industria de înfrumuseţare şi al antrenorilor de yoga şi fitness un top al celor mai stresante profesii.

La polul opus, cercetătorii au descoperit că persoanele care lucrează în următoarele domenii, au mai puţine riduri: sport şi relaxare, educaţie, justiţie, sănătate, inginerie şi transport.

Un factor foarte important în îmbătrânirea pielii îl constituie perioada de timp de expunere a feţei la razele soarelui. Deşi se ştie că razele ultraviolete îmbătrânesc şi duc la apariţia ridurilor, cercetătorii au remarcat faptul că în cazul persoanelor care se ascund de lumina naturală şi petrec în medie 8-9 ore pe zi departe de razele soarelui, indicele de îmbătrânire este extrem de crescut. 

Lucrătorii din industria farmaceutică suferă de insomnii

Majoritatea problemelor legate de elasticitatea pielii şi respectiv de întărire şi conturare a ridurilor sunt amplificate de nivelul de stres profesional înregistrat în timpul orelor de muncă. Hormonul cortizol este principalul vinovat de blocarea porilor, de insomnii, probleme metabolice şi scăderea nivelului de protecţie al organismului.

Majoritatea lucrătorilor din industria farmaceutică suferă de insomnii, au un nivel crescut de stres pe perioade lungi de timp din zi, au probleme legate de alimentaţie şi dezvoltă în timp probleme de circulaţie din cauza stilului de viaţă sedentar.

În timpul expunerii la soare, organismul nostru produce vitamina D, care ajută la fixarea calciului în oase şi are un rol metabolic esenţial în regenerarea celulară.  

Ce slujbă ne îmbătrâneşte? 

image

Conform specialiştilor pe primele cinci poziţii în clasamentul meseriilor care îmbătrânesc tenul se află: 

  • Cercetătorii şi farmaciştii 
  • Lucrătorii din construcţii 
  • Lucrătorii în industria energetică 
  • Lucrătorii din turism 
  • Bancherii şi managerii

Joburi care întineresc 

image

La polul opus, meseriile care luminează chipul şi încetinesc apariţia ridurilor sunt: 

  • Lucrătorii din Învăţământ 
  • Antrenorii de sport şi şoferii 
  • Avocaţii 
  • Doctorii şi asistentele 
  • Inginerii  

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

image
image
image
image
image
image
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
image
actualitate.net
image
actualitate.net