Activități pentru 1 iunie, de Ziua Copilului. Concerte, drumeții, locuri de distracție și ateliere educative

Ultima actualizare:

Cum 1 iunie reprezintă o zi de distracție pentru copii, iar părinții au zi liberă de la muncă, nimic nu ar trebui să oprească Ziua Copilui din a deveni un moment de relaxare totală și de voie bună.  În București și în alte locuri din țară poți crea clipe de magie alături de cei mici, profitând de activități în aer liber, intrări gratuite la muzee și castele, concerte, spectacole de teatru, ateliere sau chiar de un zbor cu balonul.

Ce poți să faci de 1 iunie, în București? Vino la Parada micilor bicicliști

Începem sugestiile noastre cu o activitate simpatică de care pot profita bucureștenii. Pe bulevardul Kiseleff din Capitală va avea loc Parada Micilor Bicicliști. Ajuns la ediția cu numărul 7, evenimentul are ca scop promovarea mersului pe bicicletă, în siguranță, în rândul copiilor, de la cea mai fragedă vârstă.

Se anunță o zi frumoasă în București, așa că o plimbare hazlie cu bicicletA nu poate fi decât un prilej de distracție. În plus, organizatorii au anunțat că traficul rutier va fi oprit pe șoseaua Kiseleff, între Piața Victoriei și str. Arh. Ioan Mincu.

Sărbătorește 1 iunie la înălțime! Zboară cu Balonul, de Ziua Copilului

În intervalul 1-5 iunie are loc Festivalul Fericirii. Evenimentul se desfășoară pe Platoul Sălii Polivalente București, care măsoară 5.000 de metri pătrați. Intrarea este liberă, iar invitații sunt așteptați cu tobogane gonflabile, plimbări cu ponei și ateliere creative, zonă food court cu dulciuri artizanale și gustări delicioase.

În timpul festivalului, organizatorii oferă zboruri cu balonul. Evenimentul este organizat de cei de la Moonbazar, iar un zbor ancorat cu balonul cu aer cald costă 100 de lei de persoană. Cel mult patru oameni se pot plimba împreună într-o astfel de aventură memorabilă.

1 iunie aduce „Ziua Porților Deschise” la Aeroclubul României

Rămânem la înâlțime și mergem la Aeroclubul României, unde se organizează Ziua Porților Deschise. Pasionații de aviație pot inspecta flota aerodromului și pot afla cum se desfășoară o zi zbor. 

Evenimentul va avea loc între orele 10:00 și 15:00, în mai multe orașe din țară: Baia Mare, Brașov, București, Caransebeș, Craiova, Cluj-Napoca, Deva, Iași, Pitești, Sibiu și Suceava.

De Ziua Copilului primești harta unei comori 

De 1 iunie 2022, Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi va fi deschis special pentru copii. Organizatorii au anunțat că toți vizitatorii vor beneficia de intrare gratuită.

„Vă aşteptăm cu drag și cu cea mai veche hartă din muzeu, de la 1525, cu singura hartă din colecţiile noastre în care este menţionată o comoară, alături de alte exponate vechi şi interesante, cu jocuri de  puzzle, cu hărţi vechi şi noi, cărţi şi indicii la Colţul de Lectură, şi cu aplicaţii de realitate augmentată la câteva dintre lucrările expuse”, promit organizatorii. 

Idei de activități pentru 1 iunie, de Ziua Copilului. Gașca Zurli are concert la Arenele Romane

Simpaticii membri de la Gașca Zurli vor avea un spectacol la Arenele Romane. Pentru acest eveniment organizat de 1 iunie va trebui să vă treziți devreme. Concertul începe de la ora 11.00. 

„Gașca Zurli își propune ceeeel mai mare spectacol Zurli din istoria acestei trupe. De 1 iunie vrem să urcăm pe scenă cu toate personajele, toate mascotele și să le pregătim celor mici cea mai frumoasă surpriză, pentru că de 1 iunie și părinții, și copiii și bunicii sunt zurli”, a transmis Mirela Retegan, creatoarea Găștii Zurli.

Idei de activități pentru 1 iunie, de Ziua Copilului. Unde poți să mergi la teatru?

Cei mici pot fi vrăjiți cu o piesă de teatru pentru copii. Părinții care vor să-și ducă copiii la spectacol, au multe variante de 1 iunie 2022. Iată câteva sugestii pentru cei care se află în capitală:

  • Musicalul „Păcală şi Tândală” - Palatul Naţional al Copiilor 
  • „Prințesele fermecate” - TNB 
  • „Lampio și grăuntele de lumină” - Teatrul Stela Popescu 
  • „Ursul păcălit de vulpe” - Improteca 
  • „Cei 3 purceluși” - FF Theatre din Centrul Vechi
  • „Clasic e fantastic – Copilăria lui Mozart” - Teatrul Odeon 
  • „Cartea cu jucării” de Tudor Arghezi - Teatrul Evreiesc de Stat 

1 uniFEST, în Parcul IOR

De Ziua Copilului, în Parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR), din București, are loc 1 uniFEST, un eveniment organizat de Itsy Bitsy. Vor fi numeroase spectacole de teatru, dans și muzică pentru copii, ateliere și workshopuri. Intrarea este liberă, iar evenimentul are loc între orele 9:00 și 20:00.

Vizitează Castelul Bran, de 1 iunie. Cei mici sunt așteptați cu o grămadă de surprize

Pe 1 iunie, Parcul Regal al Castelului Bran se va transforma într-o tabără tematică. Tiroliene, panouri de cățărare, ateliere de îndemânare, trasee cu obstacole și multe alte surprize vor fi pregătite pentru cei mici. Activitățile se vor petrece sub îndrumarea Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” din Brașov. 

Trebuie menționat și faptul că toți copiii vor putea vizita gratuit Castelul Bran, de Ziua Internațională a Copilului.

Evadează în natură, lângă București. Unde poți să mergi de Ziua Copilui?

În inima Parcului Natural Comana se află Delta Neajlovului, considerată a doua deltă din țara noastră, atât ca mărime cât și ca biodiversitate. Parcul Natural Comana se găsește la 37 de km de capitală. Cei mici au la dispoziție o serie de activități. Îi așteaptă trasee de cățărare, tiroliană, caiac și chiar plimbări cu vaporașul. Pentru cei care vor să evadeze din oraș, dar nu doresc să meargă prea departe de București, aceasta poate fi o opțiune ideală.

Excursiile la țară, drumețiile în natură și vizita la parcurile tematice sau la Zoo sunt alte posibilități de a petrece o zi fantastică alături de cei mici. Nu uita să iei în calcul și aglomerația, dar și timpul de așteptare, în cazul unui obiectiv turistic popular. Aceste elemente pot testa din plin răbdarea unui copil, dar și a unui adult.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net