Ileana Popovici, vedetă în Giurgiu, după ce a lansat o carte biografică!

Ultima actualizare:

Îndrăgitul prezentator de evenimente și spectacole Octavian Ursulescu, care tocmai a împlinit 75 de ani, a participat la un eveniment special dedicat actriței Ileana Popovici, despre care ne-a povestit mai multe.

image

 Ileana Popovici, o viață de poveste

Actrița este, oricum, una din vedetele incontestabile ale județului, fiindcă stă în casa bătrânească din comuna Buturugeni, unde a locuit cu părinții săi, tatăl preot, mama-inginer agronom, refugiați din Basarabia.

Dar acum, Ileana Popovici (76 de ani) a fost vedetă chiar în capitală județului. Până de curând, ea locuia jumătate de an la Sanremo, unde participa mereu ca ziaristă la celebrul festival, dar se pare că în ultima vreme pune mai mare preț pe țara natală, unde este invitată la televiziuni, dă interviuri, participă la festivaluri de film și, iată, lansează cărți.

Mai vezi și: Sergiu Nicolaescu ar fi împlinit 90 de ani. Ileana Popovici, fosta lui iubire: "Mi-a făcut curte vreo patru luni”

De această dată, Biblioteca Județeană Giurgiu, care are în Daniela Bardan un manager excepțional, a invitat publicul și mass-media la întâlnirea cu reputată interpretă de muzică ușoară, actriță, om de televiziune la lansarea unei superbe cărți biografice.

 Ileana Popovici a lansat o carte biografică

Titlul, ”Reconstituiri cu Ileana Popovici”, este evident inspirat de celebrul film regizat de Lucian Pintilie (și retras din cinematografe după doar două săptămâni!), ”Reconstituirea”, în care Ileana, la debutul ei pe marele ecran, îi avea parteneri, între alții, pe George Mihăiță și pe Vladimir Găitan.

Cartea este scrisă alert, cu talent indiscutabil și...afecțiune, de Radmila Popovici, nepoata protagonistei, venită special pentru această lansare de la Chișinău. Poetă foarte apreciată de ambele maluri ale Prutului, Radmila semnează și numeroase texte de muzică ușoară și romanțe, colaborând cu compozitori și textieri importanți, iar anul acesta a făcut parte din juriul Republicii Moldova pentru Eurovision, când spre cinstea ei n-a ținut seama de nimic și a dat doar 2 puncte jenantei piese cu care s-a prezentat țara noastră.

Mai citește și: EXCLUSIV Poftiți în grădina lui Octavian Ursulescu! Celebrul prezentator ne-a spus totul despre colțul de Rai în care stă

Cartea, care se citește cu sufletul la gură, este mai întâi despre istoria zbuciumată a unei familii deportate din Basarabia (nu numai părinții Ilenei, ci și unchii, între care renumitul apicultor Veaceslav Harnaj, fostul președinte al Apimondia), iar apoi despre devenirea artistică a celor două surori Popovici (Magda Popovici a fost până la pensionare actriță a Teatrului Mic din București).

Ileana Popovici, o talentată artistă și scriitoare

Ileana a fost extrem de dotată pentru muzică, a studiat vioara (îl idolatrizează pe George Enescu), a absolvit Conservatorul, după care a lucrat la TVR, mai întâi în redacția Ilustrație muzicală, apoi că realizatoare și prezentatoare. Valoroasă solistă de muzică ușoară, a fost specialistă noastră nr. 1 în domeniul bossanovei, colaborând fructuos, inclusiv la muzică de film, cu genialul muzician Richard Oschanitzky.

Dar puțini știu că gimnastele României au cucerit numeroase medalii olimpice și mondiale evoluând la proba de sol pe fondul muzical realizat de Ileana Popovici! În carte găsim firește fotografii și amintiri de la filmări, cu colaboratori remarcabili în domeniul regiei – Sergiu Nicolaescu sau Dan Pița.

Ileana Popovici, susținută de prietenii din tinerețe

Pentru sărbătorită, marea surpriză la Giurgiu, în afara prezentatorului Octavian Ursulescu și a echipelor de filmare de la TVR și Cinemaraton, a fost apariția colegei din tinerețe, alături de care a realizat atâtea discuri și colaborări în bandă sonoră a unor filme, Puica Igiroșanu.

Puica Igiroșanu, alături de colega ei, la lansarea cărții „Reconstituiri cu Ileana Popovici"
Puica Igiroșanu, alături de colega ei, la lansarea cărții „Reconstituiri cu Ileana Popovici"

De multă vreme, valoroasa cântăreață a îmbrăcat haina monahală și este astăzi Maica Anastasia, ceea ce n-a împiedicat-o, spre deliciul celor prezenți, să facă un...playback perfect, după atâtea decenii, în câteva secvențe muzicale din filme unde a cântat alături de Ileana Popovici!

La final, toate cărțile s-au epuizat, participanții stând răbdători la coadă la autografe, mai ales că sub nucii din grădina bibliotecii giurgiuvene temperatura era foarte plăcută. Ileana Popovici a stat, bucuroasă, până la final.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net