Iluzia optic─â care te face s─â auzi lucruri. Ce spun exper╚Ťii despre mintea noastr─â

O anima╚Ťie f─âr─â sunet face furori pe TikTok, dup─â ce videoclipul a reu╚Öit s─â st├órneasc─â controverse, iar oamenii au ├«nceput s─â aud─â lucruri.

Cea mai tare iluzie optică, care a intrat în Cartea Recordurilor
Iluziile optice sunt o metod─â de amuzament, dar o comoar─â pentru cercet─âtori

Videoclipul de scurt─â durat─â arat─â un st├ólp de electricitate ce sare peste liniile de curent ca ╚Öi cum ar s─âri coarda, provoc├ónd un mic cutremur al ecranului, de fiecare dat─â c├ónd acesta atinge p─âm├óntul. 

Ce sunet auzi dup─â ce vezi videoclipul?

Unii oameni au afirmat că aud sunetul pilonului de metal atingând pământul, un sunet asemănător unui cutremur sau, în alte cazuri, aud un sunet similar cu cele din desenele animate - un boing

Distreaz─â-te ╚Öi cu: Iluzia optic─â care ├«╚Ťi testeaz─â aten╚Ťia. Pu╚Ťini reu╚Öesc s─â r─âm├ón─â concentra╚Ťi peste 3 secunde

Totu╚Öi, sunetul nu este acolo, de fapt, ci este cauzat de o iluzie optic─â, potrivit exper╚Ťilor. 

Acest videoclip se afl─â pe internet de ani buni, dar a st├órnit aten╚Ťia internetului anul acesta, dup─â ce a fost publicat pe TikTok.

Un creator de con╚Ťinut, cunsocut drept ÔÇ×Paranormal PrincessÔÇŁ, a publicat acest video pentru cei 2,5 milioane de urm─âritori pe care i-a adunat pe platform─â. 

├Äncearc─â ╚Öi: Iluzia optic─â care a ├«nnebunit internetul. Animalul pe care-l vezi arat─â ce fel de persoan─â e╚Öti

Iluzia a fost creată de utilizatorul de Twitter @IAmHappyToast și a devenit virală în anul 2017, după ce a fost distribuită de un psiholog expert de la Universitatea din Glasgow.

Dr. Lisa DeBruine a distribuit videoclipul ├«ntreb├ónd: ÔÇ×╚śtie cineva cu percep╚Ťie vizual─â de ce po╚Ťi s─â auzi aceast─â anima╚Ťie?ÔÇŁ

Psihologul a creat un sondaj de opinie, unde i-a chestionat pe urmăritorii ei dacă pot sau nu să audă sunetul produs de stâlpul de înaltă tensiune.

75% dintre responden╚Ťi, aproximativ 15,000, au declarat c─â aud un sunet ├«n urma urm─âririi anima╚Ťiei.

Exper╚Ťii sunt de p─ârere c─â acest ÔÇ×sunetÔÇŁ este imaginat de c─âtre creier, deoarece se a╚Öteapt─â ca un sunet puternic s─â acompanieze coliziunea st├ólpului de ├«nalt─â tensiune cu p─âm├óntul. 

Iluziile optice sau auditive sunt, de obicei, un mod de a te amuza, dar, de foarte multe ori, ascund o adev─ârat─â comoar─â pentru cercet─âtori. 

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

1 brigitte pastrama jpg jpeg
bote bal contesa JPG
carmen iohannis presidency.ro
andrei balan webp
2 tom cruise nicole kidman profimedia 0137494228 jpg jpeg
image png
Katie Washbourne jpg
roland stanescu jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
FotoJet (1) jpg
image png
lamaie jpg
calendar ortodox 2021 4 iulie sfantul ierarh andrei criteanul arhiepiscopul cretei png
canicula
image png