Închirierea în regim hotelier: avantaje şi condiţii de îndeplinit

Ultima actualizare:

În Bucureşti, o garsonieră se închiriază cu 170-250 de euro pe lună, iar un apartament cu două camere cu 200-350 de euro pe lună. Asta dacă locuinţa e ocupată de acelaşi chiriaş, pe durată nedeterminată. Ce-ai zice dacă ai obţine dublu din chirie?! Cum poţi face asta? Simplu – trebuie să o închiriezi în regim hotelier. Iată ce presupune „afacerea”, care sunt avantajele, dezavantajele, dar şi cum ar trebui să arate spaţiul.

Multe persoane care călătoresc în alt oraş pentru 1-3 zile şi au nevoie de cazare preferă să închirieze o garsonieră sau un apartament în detrimentul clasicelor hoteluri sau pensiuni. Se pot bucura de confortul unei locuinţe dotate cu toate utilităţile, la preţ cu 50% mai mic faţă de hotel. Proprietarii exploatează această nevoie, mai ales că şi ei pot câştiga dublu faţă de închirierea clasică, pe termen lung. Să presupunem că îşi închiriază locuinţa numai 20 de zile pe lună. În Bucureşti, pe platforma AirBnB, o garsonieră costă 80 - 170 de lei pe noapte, iar preţul pentru două camere porneşte de la 140 de lei şi poate depăşi 350 de lei pe noapte. Asta înseamnă că poţi câştiga, pentru o garsonieră, cel puţin 350 de euro pe lună, închiriind-o în regim hotelier. „Platforma AirBnB a devenit din ce în ce mai populară atât printre călători, cât şi printre proprietarii care vor să facă un ban în plus.  Cu peste 1,5 milioane de oferte la nivel global şi peste 300 în marile oraşe, concurenţa este mare, însă apartamentul tău poate ieşi în evidenţă dacă urmezi câteva reguli simple de design interior”, aflăm de la două arhitecte din cadrul Space Shifters, Carla Cărămizaru şi Ioana Stoian. Specialistele în amenajări interioare îţi spun cum să-ţi pregăteşti apartamentul pentru a-l închiria în regim hotelier.

  • Înainte să îţi consumi toţi banii pe elemente de mobilier scumpe, este foarte important să iei în considerare audienţa pentru care aplici. Preferi ca oaspeţii tăi să fie “business” sau familii şi cupluri. Dacă nu ai un anumit target, totuşi, este bine să alegi un design cât mai simplu, minimalist, care să iasă în evidenţă prin piese de mobilier “vedetă” sau prin anumite decoraţiuni mai deosebite.
  • Toţi chiriaşii caută, în general, să găsească un pat mare, cearşafuri curate, prosoape de calitate, WiFi, televizor, frigider, cuptor cu microunde, fier de călcat, uscător de păr, pahare, tacâmuri etc.
  • Similar cu hotelurile, dormitorul e cea mai importantă cameră, în care clientul se va aştepta să găsească un pat matrimonial confortabil  şi un spaţiu de depozitare. Aici lumina joacă un rol foarte important.

  • În ceea ce priveşte amenajarea, arhitectele recomandă să păstrezi un spaţiu simplu, cât mai curat şi aerisit. “Cu excepţia cazului în care ai mare încredere în abilităţile tale de designer, e bine să păstrezi o paletă de culori neutre pentru obiectele mari de mobilier. Materialul acestora trebuie să fie durabil şi uşor de curăţat”, spune Carla Cărămizaru. Dacă decizi totuşi să vopseşti pereţii într-o culoare aprinsă, cum ar fi roşu, sunt şanse să fii evitat de clienţii mai conservatori. Astfel, încearcă să dai culoare prin anumite piese de mobilier sau diverse accesorii (lenjerii, perne colorate, un covor, un şezlong etc).
  • Mizează şi pe elemente de mobilier mai deosebite. Fie că este vorba despre o lampă frumoasă, un fotoliu cochet, o oglindă restaurată, acestea vor atrage mereu atenţia turiştilor.

  • Elimină orice tip de mobilier nefolositor şi nu aglomera spaţiul. De asemenea, nu este indicat să laşi obiecte personale (haine, rame foto etc). Având în vedere că este vorba despre un spaţiu închiriabil, nu este recomandat să foloseşti mobilier şi obiecte de design valoroase. 
  • “Deşi este considerat un loc de tranzit, oaspeţii au nevoie să îşi depoziteze diverse lucruri, de aceea este indicat să optăm pentru cuiere pe pereţi (de preferat la intrare şi în baie), suport pentru încălţăminte şi rafturi pentru depozitarea hainelor”, explică arhitectul Ioana Stoian.
  • Dacă spaţiul e mic, foloseşte-te de oglinzi, amplasate strategic, pentru a da senzaţia de spaţiu. De asemenea, lasă lumina naturală să pătrundă în casă şi caută să creezi un loc primitor şi călduros.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul William Foto Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
469859399 1102167817961740 672508127811502855 n jpg
brad 1 jpg
profesoara care citeste o carte jpg
lovitura parta jpg
Metoda japoneza de slabit  Iti ia doar 10 minute pe zi  Sursa foto  shutterstock 1807805059 jpg
egipt (315) jpg
femeie coreea1 jpeg
chipul real al lui iisus fotopixabay png
image
actualitate.net
image
actualitate.net