Îngrășământul natural care ne poate oferi o recoltă bogată și delicioasă. Este folosit de grădinarii cu experiență

Dacă ne numărăm printre românii care au propria curte, cu siguranță că deja știm cât de mult efort este necesar pentru a avea grijă de aceasta. Din păcate, acest efort este unul care poate fi și destul de costisitor, iar pe termen lung poate deveni dificil de susținut. Din fericire, există un truc util pe care îl putem folosi! Cenușa poate fi un îngrășământ natural ieftin și eficient!

Cenușa poate fi un îngrășământ natural eficient / foto: Shutterstock
Cenușa poate fi un îngrășământ natural eficient / foto: Shutterstock

Cei dintre noi care avem propria curte poate că ne simțim extrem de mândri atunci când pregătim ceva de mâncare și știm că o parte din ingredientele folosite vin chiar din grădina noastră. Însă, până la recoltă este nevoie de o perioadă îndelungată de muncă și atenție, iar legumele noastre se pot strica rapid dacă nu suntem atenți.

Iar un lucru pe care nu trebuie să îl pierdem din vedere este faptul că nu trebuie să uităm să folosim îngrășământ! Cu toate acestea, poate că unii dintre noi dorim să evităm produsele chimice și scumpe din comerț, așa că suntem în căutarea unor variante alternative, naturale și ieftine. Din fericire, cenușa este alegerea perfectă în această situație!

Cum putem folosi cenușa ca îngrășământ

Simpla cenușă, obținută de la arderea lemnelor, este extrem de utilă pentru grădina noastră. Ea conține substanțe precum calciu, fosfor, diverse vitamine, cât și potasiu. De asemenea, cenușa mai are abilitatea de a echilibra nivelul acidității din sol, fiind un produs alcalin. Desigur, nu trebuie să ardem o scândură vopsită, deoarece substanțele din vopsea vor fi dăunătoare legumelor noastre. Trebuie să fim atenți ca lemnul folosit să fie unul simplu și natural.

Primăvara este cel mai bine să folosim cenușa ca îngrășământ, înainte de cultivarea legumelor noastre. De asemenea, este ideal să împrăștiem cenușa într-o zi însorită! Dacă cumva folosim acest produs atunci când plouă, apa nu va permite solului să se hrănească cu substanțele nutritive din cenușă. În plus, cenușa este și un bun substitut al varului stins, datorită abilității de a regla aciditatea solului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cafea cu pulbere de ciuperci medicinale  Sursa foto shutterstock 1453768808 jpg
image
image
image
image
image
image
Fun Zone jpeg 1 jpeg
bucatarie pexels jpg
rosii tomate istock jpg
printesa kalina a bulgarieri sotul copilul AFP jpg
statuie mihai Eminescu colaj facebook jpg
tantari jpg
wizz air pixabay jpg
cetate ardud
image
actualitate.net
image
actualitate.net