Ingredientul care face minuni pentru mușcate pe timp de vară. Costă doar 2 lei și se găsește în orice magazin: „Este un remediu natural puternic”

Mușcatele se numără printre plantele preferate ale românilor, motiv pentru care majoritatea le au în casă sau în curte și le îngrijesc cu sfințenie. Știai că există un condiment care se găsește în orice magazin și poate face minuni pentru această plantă?

Truc pentru îngrijirea mușcatelor
Truc pentru îngrijirea mușcatelor

Florile reprezintă un decor deosebit pentru grădină sau casă, iar multe persoane își îndreaptă atenția spre mușcate, care nu sunt deloc costisitoare sau greu de îngrijit. Totuși, la fel ca și în cazul altor plante, acestea au nevoie de un tratament special. Pe timpul verii, plantele necesită mai multă atenție, întrucât ele se luptă să supraviețuiască în condițiile căldurii.

Există, totuși, un truc care funcționează de minune și te poate scăpa de stresul în ceea ce privește îngrijirea mușcatelor. Ei bine, este vorba despre un ingredient care se găsește în orice magazin alimentar și nu costă mai mult de 2 lei. Potrivit expertului în grădinărit Elise Harlock, de la Prestige Flowers, scorțișoara are mai multe proprietăți care ajută la sănătatea acestor plante.

„Scorțișoara nu este doar pentru terciul tău de dimineață, este și un remediu natural puternic pentru plantele tale și un instrument fantastic pentru grădinari. Are proprietăți naturale anti-fungice care ajută la protejarea plantelor de boli și promovează o creștere sănătoasă.

Folosirea scorțișoarei pe mușcate poate schimba jocul, mai ales în timpul verii, când vremea poate fi puțin imprevizibilă”, a dezvăluit expertul în grădinărit.  

Truc simplu pentru mușcate sănătoase și înflorite

Tot ce trebuie să faci dacă vrei ca mușcatele din grădina sau locuința ta să se mențină sănătoase și înflorite, este să presari scorțișoară pe sol. De asemenea, important de menționat este că acest condiment poate fi aplicat chiar și pe frunzele sau tulpinile plantelor. Această metodă poate preveni infecțiile fungice și împiedică dăunătorii.

„Pentru cele mai bune rezultate, faceți acest lucru dimineața devreme sau seara târziu, când roua este încă pe plante, astfel încât scorțișoara să se lipească mai bine”, a mai explicat acesta.

Mai mult decât atât, scorțișoara poate fi folosită și în cazul în care mușcata are tulpina ruptă: „Dacă îți tunzi mușcatele sau observi vreo tulpină ruptă, pudrează rana cu scorțișoară pentru a ajuta vindecarea și a preveni putregaiul”, a adăugat expertul Elise Harlock.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net