Întrebarea la care aproape nimeni nu poate să răspundă. Care legumă este, de fapt, o floare
Deja nu mai este un secret pentru nimeni faptul că există anumite legume care, cel puțin din punct de vedere botanic, sunt, de fapt, fructe. Însă, un detaliu pe care nu foarte mulți oameni îl știu este faptul că un ingredient despre care cu toții credem că este o legumă este, în realitate, o floare!

Este un ingredient pe care îl cunoaștem cu toții, mai ales datorită faptului că este foarte sănătos și recomandat pentru orice fel de dietă. Însă, un detaliu surprinzător este faptul că acest ingredient, pe care cei mai mulți dintre noi îl considerăm a fi o legumă, este, de fapt, o floare!
Mai precis, este vorba despre broccoli, care este floare imatură recoltată chiar înainte de a înflori. În caz contrar, fiecare boboc verde de broccoli ar trebui să dezvolte câte patru petale galbene. Însă, indiferent de grupul în care încadrăm broccoli, un detaliu care va rămâne mereu adevărat este faptul că el este foarte sănătos.
Multe rețete sănătoase includ broccoli
Motivul pentru care broccoli este considerat a fi atât de sănătos este faptul că are un conținut ridicat de fibre, acid folic, vitamine cât și alți nutrienți importanți pentru organism. Broccoli poate chiar să protejeze celulele de deteriorare și poate reduce riscul apariției cancerului.
Desigur, trebuie să știm că și alte legume crucifere conțin astfel de compuși utili împotriva cancerului. Iar pentru a ne bucura de efectele pozitive ale acestei legume, ea va trebui consumată crudă.
Poate scădea riscul apariției cancerului
De asemenea, este la fel de important de menționat faptul că broccoli poate reduce glicemia, motiv pentru care această legumă este utilă pentru cei care suferă de diabet. Iar un alt motiv pentru care broccoli este util pentru cei care se confruntă cu această boală este faptul că fibrele din broccoli pot ține sub control nivelul zahărului din sânge.
Astfel, indiferent dacă îl considerăm a fi o plantă sau o floare, broccoli rămâne foarte sănătos, așa că trebuie introdus cât mai mult în dieta noastră.



































