Istoria zilei de Valentine`s Day și țările care o sărbătoresc. Câți bani fac, anual, comercianții

Fie că sunteți entuziasmați de șansa de a vă răsfăța partenerul cu o întâlnire de lux de Ziua Îndrăgostiților, fie că sunteți entuziasmați să vă răsfățați cu o ciocolată la reducere, probabil vă întrebați cum puteți sărbători Ziua Îndrăgostiților în acest an și cum puteți să vă încadrați în buget.

ziua indragostitilor shutterstock 789711205 jpg

În fiecare an, americanii sunt cei care pun cel mai mare preț pe Ziua Îndrăgostiților. Cheltuie miliarde de dolari pe cadouri, cine romantice și fel și fel de atenții, potrivit celui mai recent studiu din domeniu. 

Astfel, se așteaptă ca americanii să cheltuiască 25,9 miliarde de dolari de Ziua Îndrăgostiților în anul acesta, potrivit National Retail Federation (NRF) și Prosper Insights & Analytics, 2023 fiind, astfel, anul cu cele mai mari cheltuieli de când NRF a început să monitorizeze încasările de Ziua Îndrăgostiților, în 2004.

Iată cât de mult plănuiesc oamenii să cheltuiască de Ziua Îndrăgostiților

Oamenii care sărbătoresc Ziua Îndrăgostiților în 2023 sunt așteptați să cheltuiască în medie 192,80 dolari. Ei au cheltuit în medie 175,41 dolari de Ziua Îndrăgostiților în 2022, potrivit NRF.

Astfel, anul acesta, în 2023, se așteaptă ca oamenii să cheltuiască în medie cu 14 dolari mai mult decât anul trecut pentru animalele de companie, prieteni, colegi de muncă sau colegii de clasă sau profesorii copiilor lor. 

Consumatorii cu vârste cuprinse între 35 și 44 de ani plănuiesc să cheltuiască în medie 335,71 dolari în 2023 - cel mai mult dintre toate categoriile demografice de vârstă. 

57% dintre cumpărătorii de Ziua Îndrăgostiților se așteaptă să achiziționeze dulciuri, ceea ce face ca aceasta să fie cea mai populară categorie de cadouri în 2023. 

Instantaneu al cheltuielilor de Ziua Îndrăgostiților: La ce să ne așteptăm în 2023

Oamenii plănuiesc să cheltuiască în medie 192,80 dolari de Ziua Îndrăgostiților 2023, cu aproape 10% mai mult decât cei 175,41 dolari pe care plănuiau să îi cheltuiască în 2022, potrivit NRF. 

În afară de cheltuielile cu partenerul sau cu un membru al familiei, iubitorii Zilei Îndrăgostiților se așteaptă să cheltuiască 52,65 dolari pentru prieteni, animale de companie, colegi de muncă și profesorii sau colegii de clasă ai copiilor lor, cu 37% mai mult decât cei 38,36 dolari pe care au planificat să îi cheltuiască în 2022.

Cheltuielile de Ziua Îndrăgostiților au crescut în general de la ultima recesiune economică majoră din SUA, Marea Recesiune din 2008, care a dus la reducerea cheltuielilor de consum. Potrivit NRF, consumatorii se așteptau să cheltuiască doar 14,7 miliarde de dolari de Ziua Îndrăgostiților în 2009.

Creșterea cheltuielilor de Ziua Îndrăgostiților în 2023 vine în condițiile în care două treimi dintre economiștii americani intervievați (64%) au declarat pentru Bankrate că ei cred că țara va intra în recesiune în acest an. Dar, în ciuda incertitudinii economice, creșterea inflației din ultimul an coincide cu faptul că consumatorii continuă să cheltuiască bani, adesea pe mici răsfățuri.

Citește și - Poftiţi la Marea Neagră de Ziua îndrăgostiţilor! Ce oferte sunt pe litoral, de Valentine’s Day

În ciuda creșterii cheltuielilor, numărul persoanelor care sărbătoresc Valentine`s Day a scăzut de-a lungul anilor. Puțin mai mult de jumătate, sau 52%, dintre consumatori plănuiesc să sărbătorească Valentine`s Day în acest an, spune NRF, aproape la fel ca anul trecut (53%). Dar această cifră este în scădere față de anul 2007, când 63% dintre oameni au declarat că vor sărbători.

Cadourile de Ziua Îndrăgostiților se învârt în mod tradițional în jurul bomboanelor, florilor și bijuteriilor, iar anul 2023 nu este diferit, respondenții NRF spunând că oamenii intenționează să cumpere aproape aceleași cadouri ca anul trecut. Singura excepție este cheltuirea banilor pe o experiență, 32% dintre respondenții din 2023 spunând că vor oferi un astfel de cadou, comparativ cu 26% în 2022. Iată care sunt cadourile clasice de Ziua Îndrăgostiților pe care oamenii plănuiesc să le cumpere.

Cheltuielile de Ziua Îndrăgostiților în funcție de sex

Bijuteriile sunt un cadou tradițional de Ziua Îndrăgostiților, dar se așteaptă ca mai multe femei să își cumpere singure bijuterii în acest an. Se estimează că 14% dintre femei intenționează să cumpere bijuterii în acest an, număr aflat în creștere de la 10 la sută atât în 2022, cât și în 2021. Acestea plănuiesc să cheltuiască în medie 24 de dolari în 2023, dublu față de cei 12 dolari pe care se așteptau să îi cheltuiască în 2022.

Dar tot mai mulți bărbați plănuiesc să cheltuiască mai mulți bani pentru bijuterii, 30% dintre bărbați plănuind să cumpere un astfel de cadou în acest an, cheltuind în medie 75 de dolari, potrivit NRF.

Fursecuri Red velvet de Ziua Indragostitilor jpeg

Istoria zilei de Valentine`s Day

Ziua Îndrăgostiților are loc în fiecare an, pe 14 februarie. În Statele Unite și în alte locuri din lume, se oferă dulciuri, flori și cadouri celor dragi, toate în numele Sfântului Valentin. Dar cine este acest sfânt misterios și de unde au apărut aceste tradiții? Aflați acum totul despre semnificația și istoria Zilei Îndrăgostiților, de la vechiul ritual roman Lupercalia, care întâmpina primăvara, până la obiceiurile de oferire de felicitări din Anglia victoriană.

De unde a apărut Ziua Îndrăgostiților? Istoria acestei sărbători - și povestea sfântului său protector - este învăluită în mister. Știm însă că luna februarie a fost sărbătorită de mult timp ca o lună a romantismului și că Ziua Sfântului Valentin, așa cum o cunoaștem astăzi, conține vestigii atât din tradiția creștină, cât și din cea romană antică. Dar cine a fost Sfântul Valentin și cum a ajuns să fie asociat cu acest rit străvechi?

Biserica Catolică recunoaște cel puțin trei sfinți diferiți cu numele Valentin sau Valentinus, toți fiind martirizați. O legendă susține că Valentin a fost un preot care a slujit în secolul al III-lea la Roma. Când împăratul Claudius al II-lea a decis că bărbații singuri sunt soldați mai buni decât cei cu soții și familii, a interzis căsătoria pentru tinerii bărbați. Valentin, dându-și seama de nedreptatea decretului, l-a sfidat pe Claudius și a continuat să oficieze în secret căsătorii pentru tinerii îndrăgostiți. Când acțiunile lui Valentin au fost descoperite, Claudius a ordonat ca acesta să fie executat. Alții insistă asupra faptului că Sfântul Valentin din Terni, un episcop, a fost cel care a dat numele sărbătorii. Și el a fost decapitat de Claudius al II-lea în afara Romei.

Alte povești sugerează că Valentin ar fi fost ucis pentru că a încercat să ajute creștinii să scape din închisorile romane dure, unde erau adesea bătuți și torturați. Potrivit unei legende, un Valentin încarcerat a trimis el însuși prima urare de Valentine după ce s-a îndrăgostit de o tânără fată - posibil fiica temnicerului său - care l-a vizitat în timpul detenției. Înainte de a muri, se presupune că i-ar fi scris o scrisoare semnată „De la Valentin al tău”, o expresie care este folosită și astăzi. Deși adevărul din spatele legendelor despre Valentine este neclar, toate poveștile subliniază atracția sa ca figură simpatică, eroică și - cel mai important - romantică. Valentin a devenit unul dintre cei mai populari sfinți din Anglia și Franța, țările care se bucură cel mai mult, astăzi, de ziua de 14 februarie. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net