Jocul de cuvinte care i-a pus în dificultate pe români. „Ce cuvânt, dacă e pronunțat greșit, e corect, iar dacă este pronunțat corect, e greșit?”

În ultima vreme, românii au devenit tot mai pasionați de jocurile de cuvinte. Pe internet circulă tot felul de întrebări capcană sau teste de logică și perspicacitate. Există însă, o întrebare, care, recent a făcut înconjurul internetului și care le-a dat mari bătăi de cap oamenilor: „Ce cuvânt, dacă e pronunțat greșit, e corect, iar dacă e pronunțat corect, e greșit?”. Tu știi răspunsul?

Jocul de cuvinte care i-a pus în dificultate pe români
Jocul de cuvinte care i-a pus în dificultate pe români

„Ce cuvânt, dacă e pronunțat greșit, e corect?” Explicația întrebării capcană

Această întrebare face parte din paradoxul lingvistic, dar dacă îți pui mintea la contribuție, îți dai seama că răspunsul este cât se poate de simplu. Ba mai mult, chiar haios. Ei bine dacă spui „greșit”, corect înseamnă că nu este greșit, iar dacă îl pronunți greșit, acesta devine corect.

Este unul dintre acele jocuri de cuvinte care ne întoarce mintea pe toate părțile și care ne face să reflectăm asupra anumitor concepte. Astfel, acest lucru ne arată că semnificația unui cuvânt nu este influențată doar de forma sa, ci și de modul în care este pronunțat sau de contextul în care este folosit.

Alte jocuri de cuvinte

Iată alte câteva întrebări capcană, care te vor pune în dificultate. Cu siguranță nu te așteptai la asemenea răspunsuri.

Un melc extrem de ambițios urcă pe un copac 3 metri în timpul zilei, iar noaptea alunecă 2 metri. După câte zile va ajunge în vârful copacului care are înălțimea de 10 metri? RĂSPUNS: 8 zile, deoarece în a 8-a zi ajunge și abia noaptea coboară iar 2 metri.

Ești într-o cameră întunecată și găsești un singur băț de chibrit. Ce aprinzi prima dată, ziarul, lumânarea sau lampa? RĂSPUNS: Chibritul

Ce urcă și coboară dar rămân mereu în același loc? RĂSPUNS: Scările.

Pot verișorii tăi să aibă o mătușă comună pe care tu nu o ai? Cum? RĂSPUNS: Mătușa comună este chiar mama ta.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net