Performanţa incredibilă a unei fete de 18 ani. De ce a intrat în Cartea Recordurilor

21 ianuarie 2022

La numai 18 ani, belgiano-britanica Zara Rutherford a bătut joi recordul mondial ca cea mai tânără femeie care a înconjurat pământul cu avionul, în 155 de zile.

image
A ajuns la destina╚Ťie dup─â ce a f─âcut escale ├«n 5 continente Foto: Profimedia

├Än c─âl─âtoria sa de 52.000 de kilometri, belgiano-britanica Zara Rutherford, ├«n v├órst─â de numai 18 ani, a f─âcut escale ├«n 5 continente ╚Öi a vizitat 41 de ╚Ť─âri. Vechiul record era de╚Ťinut de aviatoarea american─â Shaesta Waiz, care a ├«nconjurat p─âm├óntul cu avionul ├«n 2017, la 30 de ani. Zara spune c─â ar fi f─âcut ├«ntreaga c─âl─âtorie ├«n numai trei luni. ├Äns─â a avut probleme cu pa╚Öaportul ╚Öi vremea neprielnic─â a f─âcut-o s─â mai ├«nt├órzie.

image
: La sosire, Zara a fost în culmea bucuriei pentru intarrea Cartea Recordurilor Foto: Profimeda

Temperaturi de -35 grade C

Din cauza problemelor cu viza a trebuit s─â r─âm├ón─â la sol ╚Öi c├óte o s─âpt─âm├ón─â. Ea a realizat recordul mondial dup─â ├«ncheierea c─âl─âtoriei, joia trecut─â, la 20 ianuarie, c├ónd a aterizat cu avionul s─âu ultrau╚Öor marca Shark ├«n vestul Belgiei. La aterizarea de pe aeroprtul din Kortrijk cerul era noros ╚Öi v├óntul ├«╚Öi f─âcea sim╚Ťit─â prezen╚Ťa sup─âr─âtor. Pe parcursul c─âl─âtoriei, Zara Rutherford a avut de ├«nfruntat temperaturi de minus 35 grade Celsius, ├«n Siberia, ╚Öi temperaturi de 32 grade Celsius, ├«n Indonezia.

S-a temut pentru via╚Ťa ei

Cea╚Ťa, fumul de la incendiile de p─âdure din California, SUA, ╚Öi taifunurile pe care le-a ├«nt├ólnit pe drum i-au cauzat de asemenea ├«nt├órzieri. A avut de suferit din cauza frigului din Rusia ╚Öi a trebuit s─â evite spa╚Ťiul aerian nord-coreean. ÔÇŁA fost cu adev─ârat o aventur─âÔÇŁ, a m─ârturisit t├ón─âra care a avut ambi╚Ťia de a deveni pilot la o v├órst─â at├ót de t├ón─âr─â. Au fost momente ├«n care s-a temut pentru via╚Ťa ei ╚Öi momente ├«n care pur ╚Öi simplu i-a fost dor de confortul de acas─â.

image
La întâmpinarea ei, pe aeroportul din orașul belgian Kortrijk Foto: Profimedia

Zboar─â de la 6 ani

Pasiunea pentru zbor este o mo╚Ötenire de familie pentru Zara. P─ârin╚Ťii ei sunt pilo╚Ťi ╚Öi ea a c─âl─âtorit cu avionul de la ╚Öase ani. La v├órsta de 14 ani a ├«nceput s─â piloteze. La aterizarea final─â, t├ón─âra a vrut s─â transmit─â dragostea pentru avia╚Ťie tuturor fetelor din lume ╚Öi pasiunea pentru ╚Ötiin╚Ťele exacte, matematic─â, inginerie ╚Öi tehnologie. La numai 18 ani, belgiano-britanica Zara Rutherford a b─âtut joi recordul mondial ca cea mai t├ón─âr─â femeie care a ├«nconjurat p─âm├óntul cu avionul.

1 johnny depp amber heard jpg jpeg
ispita bianca pop beata crita sparg restaurantul 463978 webp
survivor tj nedelcu png
3alex nedelcu survivor png
dieta claudia pavel 2 jpg
1 insula iubirii 1 jpg jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
oameni cu masti de protectie pe strada
FotoJet (2) jpg
FotoJet (1) jpg
evoli boala tigari electronice jpeg
Sorin Oprescu a fost s─âltat de masca╚Ťi din casa lui, ├«n septembrie 2015, dup─â ce tocmai primise mit─â 25 000 de euro jpeg
ion tiriac jpg