Performanţa incredibilă a unei fete de 18 ani. De ce a intrat în Cartea Recordurilor

Ultima actualizare:

La numai 18 ani, belgiano-britanica Zara Rutherford a bătut joi recordul mondial ca cea mai tânără femeie care a înconjurat pământul cu avionul, în 155 de zile.

A ajuns la destinație după ce a făcut escale în 5 continente Foto: Profimedia
A ajuns la destinație după ce a făcut escale în 5 continente Foto: Profimedia

În călătoria sa de 52.000 de kilometri, belgiano-britanica Zara Rutherford, în vârstă de numai 18 ani, a făcut escale în 5 continente și a vizitat 41 de țări. Vechiul record era deținut de aviatoarea americană Shaesta Waiz, care a înconjurat pământul cu avionul în 2017, la 30 de ani. Zara spune că ar fi făcut întreaga călătorie în numai trei luni. Însă a avut probleme cu pașaportul și vremea neprielnică a făcut-o să mai întârzie.

: La sosire, Zara a fost în culmea bucuriei pentru intarrea Cartea Recordurilor Foto: Profimeda
: La sosire, Zara a fost în culmea bucuriei pentru intarrea Cartea Recordurilor Foto: Profimeda

Temperaturi de -35 grade C

Din cauza problemelor cu viza a trebuit să rămână la sol și câte o săptămână. Ea a realizat recordul mondial după încheierea călătoriei, joia trecută, la 20 ianuarie, când a aterizat cu avionul său ultraușor marca Shark în vestul Belgiei. La aterizarea de pe aeroprtul din Kortrijk cerul era noros și vântul își făcea simțită prezența supărător. Pe parcursul călătoriei, Zara Rutherford a avut de înfruntat temperaturi de minus 35 grade Celsius, în Siberia, și temperaturi de 32 grade Celsius, în Indonezia.

S-a temut pentru viața ei

Ceața, fumul de la incendiile de pădure din California, SUA, și taifunurile pe care le-a întâlnit pe drum i-au cauzat de asemenea întârzieri. A avut de suferit din cauza frigului din Rusia și a trebuit să evite spațiul aerian nord-coreean. ”A fost cu adevărat o aventură”, a mărturisit tânăra care a avut ambiția de a deveni pilot la o vârstă atât de tânără. Au fost momente în care s-a temut pentru viața ei și momente în care pur și simplu i-a fost dor de confortul de acasă.

La întâmpinarea ei, pe aeroportul din orașul belgian Kortrijk Foto: Profimedia
La întâmpinarea ei, pe aeroportul din orașul belgian Kortrijk Foto: Profimedia

Zboară de la 6 ani

Pasiunea pentru zbor este o moștenire de familie pentru Zara. Părinții ei sunt piloți și ea a călătorit cu avionul de la șase ani. La vârsta de 14 ani a început să piloteze. La aterizarea finală, tânăra a vrut să transmită dragostea pentru aviație tuturor fetelor din lume și pasiunea pentru științele exacte, matematică, inginerie și tehnologie. La numai 18 ani, belgiano-britanica Zara Rutherford a bătut joi recordul mondial ca cea mai tânără femeie care a înconjurat pământul cu avionul.

image
image
image
image
image
image
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net