Așa arată viața la -60 de grade Celsius! O tânără împărtășește experiența din Regatul Gheții

Brrr! Tânăra chinezoaică pe nume Kiun B. a crescut în Republica siberiană Saha (Iacuția) aproape întreaga ei viață. Recent, s-a mutat în Beijing, China și șochează planeta dezvăluind cum trăiesc oamenii la temperaturi incredibil de imaginat.

Apa adusă cu cisterna de la 10 km distanță - foto Shutterstock
Apa adusă cu cisterna de la 10 km distanță - foto Shutterstock

Kiun B. a crescut în Republica Saha (Iacuția), din cadrul Federației Ruse, în apropierea localității Oimiakon, unde a fost stabilit recordul absolut de temperatură extremă în anul 1933, câns s-a înregistrat -67,7 grade Celsius.

Cine are nevoie de frigider la piața de pește? - foto Shutterstock
Cine are nevoie de frigider la piața de pește? - foto Shutterstock

Genunchii, cea mai sensibilă zonă la ger

Ea a povestit că trebuia să se îmbrace zilnic cu nenumărate straturi de haine, să își bandajeze genunchii pentru că ei erau cei mai expuși la degerături, să dezghețe gheața și să o fiarbă pentru a avea apă de băut. Ea a explicat prin intermediul canalului ei de YouTube, la scurt timp după ce a revenit în Beijing că era nevoită să aibă un regim alimentar strict pentru ca organismul ei să facă față temperaturile extreme. În mod constant mânca lactate, carne de capre sau iaci, pește și zmeură sălbatică. Cele mai bune haine pe timp de iarnă sunt cele din blană, iar prețurile pentru o haină din blană de vulpe sunt cuprinse între 300 și 500 de dolari. Kiun B. a recunoscut că în lumea civilizată o astfel de haină se vinde cu peste 3.000 de dolari, dar în Iacuția este considerată ”port tradițional”.

Kiun B. și-a trăit copilăria în Iacuția, cel mai friguros loc de pe Pământ - foto Instagram
Kiun B. și-a trăit copilăria în Iacuția, cel mai friguros loc de pe Pământ - foto Instagram

Viața în Regatul Gheții pentru cei un milion de oameni

Cei aproape un milion de localnici care populează pustietatea de gheață din nordul Rusiei, care are ieșire la Oceanul Arctic, se îmbracă în blană de ren și se deplasează cu ajutorul săniilor trase de câini și reni. Majoritatea sunt pescari și se bucură enorm atunci când sunt vizitați de turiști, pentru că, zice Kiun B. ”aici nu vine nimeni niciodată, pentru că iarna alungă străinii și îi apără pe oamenii gheții”. Apa potabilă este adusă cu cisterne de la un râu din apropiere, însă începând din decembrie și până în martie drumurile devin impracticabile și localnicii sunt nevoiți să dezghețe și să fiarbă gheața.

Localnicii își veghează copiii când merg la școală

Kiun B. crede că oamenii de aici sunt cei mai primitori din lume și povestește că principala lor grijă sunt copiii care de multe ori merg pe jos la școală kilometri întregi la orele dimineții. ”Adulții veghează din 100 în 100 de metri drumul către școală al copiilor fără să se facă observați. La ora 6.00 dimineața este ceață, viscol și prin regiune umblă animalele sălbatice, așa că adulții fac de gardă”, a poivestit Kiun B.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net