Carnea gustoasă și plină de vitamine. Perfectă pentru imunitate de fier, vedere bună și inimă sănătoasă
Mulți dintre noi consumăm carne zilnic, sau aproape zilnic. Este o componentă integrală în dieta noastră, indiferent de modul în care o preparăm. Iar dacă suntem în căutarea unei opțiuni cât mai sănătoase, trebuie să știm că putem apela cu încredere la carnea de oaie!
Atunci când vine vorba despre cele mai sănătoase tipuri de carne, cei mai mulți dintre noi ne vom gândi la pui, curcan, sau chiar și la somon. Însă, mai avem la dispoziție o opțiune care poate că ne va surprinde pe mulți dintre noi! Mai precis, este vorba despre carnea de oaie, care deja este foarte populară în țările estice, dar și în locuri precum Mexic, sau Franța.
Practic, acet tip de carne are un conținut ridicat de acizi grași polinesaturați, categorie în care intră faimoșii omega-3, cât și omega-6. Mai mult decât atât, carnea de oaie ne oferă un plus de vitamine, cum ar fi B, E, cât și minerale precum magneziu, calciu și fier.
Carnea de oaie poate fi foarte sănătoasă
În ce privește valoarea sa calorică, trebuie menționat că în 100 de grame de carne vom avea parte de 234 de kcal, cât și de aproximativ 33,4 grame de proteine. În plus, într-o porție de 100 de grame ar exista undeva în jur de 5 grame de grăsimi saturate.
Pe lângă faptul că acest tip de carne are un gust foarte bun și poate fi folosită în nenumărate rețete, ea ne oferă și mai multe beneficii pentru sănătate!
Beneficiile acestui tip delicios de carne
Practic, carnea de oaie este utilă atunci când încercăm să ținem sub control nivelul colesterolului „rău” LDL. Ficatul nostru va fi mai protejat împotriva steatozei, iar și sănătatea inimii noastre va fi susținută.
În plus, cu ajutorul acestui tip de carne putem oferi și o mână de ajutor digestiei noastre, iar unele tipuri de cancer se pot dezvolta mai greu, dacă vom consuma adesea carne de oaie, sau de miel. Astfel, atunci când gătim un preparat de carne, nu trebuie să uităm de beneficiile acestei variante delicioase!