La 6 ani e instructor de yoga: „Nu mănânc fast-food și nu am smartphone”

În timp ce alți copii de vârsta lui sunt ocupați să se joace, Pratyaksh Vijay (6 ani), din India, muncește. El este cel mai tânăr instructor de yoga din lume și a ajuns în Cartea Recordurilor Guinness. Micuțul susține că acesta este jobul său de vis și că își dorește să îi învețe pe oameni tainele acestei practici antice.

Pratyaksh Vijay are 6 ani si este cel mai tanar instructor de yoga
Pratyaksh Vijay a devenit profesor de yoga in 2023 (Foto: Guinness World Records)

Pratyaksh Vijay s-a apucat de yoga când avea 4 ani

Copilul a fost confirmat drept cel mai tânăr instructor de yoga (la categoria masculină) după ce a finalizat cursul de 200 de ore de formare a profesorilor de yoga, în noiembrie 2023. Pe atunci avea 5 ani și 337 de zile. Pratyaksh a început să învețe yoga la vârsta de patru ani. După câteva luni, recunoscându-și pasiunea și având parte de încurajarea părinților săi, a luat decizia de a urma practica mai serios, dorind să se dezvolte la un nivel mai profund.

„Vreau să răspândesc cunoștințele despre yoga antică în întreaga lume, astfel încât toată lumea să se poată bucura de o viață sănătoasă și fără stres. Yoga în sine este cel mai bun exercițiu, dar unele dintre cele mai bune lucruri despre această practică sunt faptul că sporește flexibilitatea, nivelul de energie și îți ajută metabolismul”, a declarat Pratyaksh Vijay, potrivit Cărții Recordurilor Guinness.

Le predă yoga adulților

Și deși dragostea lui pentru yoga a fost clară de la început, eficiența lui ca profesor a devenit și ea evidentă: „Potrivit elevilor mei, sunt atât vocal, cât și demonstrativ ca profesor. Vreau ca ei să se simtă confortabil, în primul rând”, a adăugat el.

Pratyaksh a împărtășit câteva sfaturi valoroase pentru cei care se gândesc să încerce yoga pentru prima dată: „Oamenilor care sunt nervoși și care nu au încercat niciodată yoga înainte, vreau să le spun: nu vă luați după alții, doar începeți.” Desigur, doborârea unui record mondial la o vârstă atât de fragedă a adus o mare bucurie tânărului yoghin și familiei sale.

„Nu îmi pot exprima sentimentele despre momentul când am aflat că am primit titlul de record. Vreau să îi mulțumesc mamei mele, pentru că m-a susținut și tatălui meu că m-a sfătuit să evit mâncarea de tip fast-food și smartphone-ul. Asta m-a ajutat să mă concentrez la yoga!”, a afirmat Pratyaksh.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Nicolae al României Alina și Eliabeta Karina profimedia 0703687052 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
shutterstock 181679426 jpg
Cetatea medievală Orăștie  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL jpg
herd 6554180 1280 jpg
Spania jpg
img jpg
calorifer foto shutterstock 1523338310 jpg
bar pexels jpeg
mario iorgulescu jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net