La ce folosește, de fapt, al treilea sertar al mașinii de spălat. Multe femei l-au utilizat greșit până acum

Puțini știu că cel de-al treilea sertar al mașinii de spălat are un rol foarte important și este extrem de util atunci când vine vorba de spălarea rufelor. Gospodinele adevărate trebuie neapărat să afle la ce folosește și ce trebuie să pună, mai exact în compartimentul respectiv.

Scopul celui de-al treilea compartiment al mașinii de spălat
Scopul celui de-al treilea compartiment al mașinii de spălat

La ce folosește al treilea sertar al mașinii de spălat

Mașina de spălat are un compartiment care conține 3 sertare. Main Wash este primul și reprezintă locul destinat spălării de bază. În acesta se adaugă, de regulă, detergentul, fie ca folosim unul lichid, gel sau pulbere. De asemenea, aici se mai adaugă și agentul care îndepărtează petele sau are rolul de a albi hainele.

Softener este al doilea sertar din mașina de spălat, localizat în mijloc. Acesta a fost creat pentru a adăuga balsamul de rufe sau lenorul, așa cum îl numesc multe gospodine. Rolul său este să reîmprospăteze materialul obiectelor vestimentare și să ofere un miros deosebit, mai ales dacă hainele nu sunt uscate la aer. De obicei, acest compartiment este marcat cu simbolul „max”, lucru care indică până la ce nivel trebuie pus balsamul. Specialiștii sunt de părere că balsamul de rufe este creat special pentru a persista, drept pentru care necesită doar o singură clătire.

Ultimul sertar al mașinii de spălat poartă numele de Prewash și este conceput special pentru prespălare. Procesul necesită mai multe substanțe de curățare pentru a avea un rezultat eficient împotriva murdăriei abundente, motiv pentru care se folosesc mai multe clătiri.

Alte funcții pe care le are ce-l de-al treilea sertar al mașinii de spălat

Majoritatea femeilor aleg să spele hainele manual, neștiind că acest compartiment al mașinii de spălat economisește timpul pe care îl petrec să stoarcă hainele. Mai mult, atunci când decid să spele hainele în lighean, eforturile depuse sunt de 10 ori mai mari, întrucât va trebui să frece ceva timp hainele care sunt mult prea murdare.

În plus, cel de-al treilea compartiment al mașinii de spălat are, în general, o dimensiune mai mică decât celelalte două componente vecine, iar la multe dintre aparate poate fi chiar detașabil pentru a putea fi curățat mai bine.

„Există de obicei 3 compartimente: pre-spălare, detergent, balsam. De la L-R în ordine. Deci, L este pre-spălare, mijlocul este detergent, R este balsam”, a declarat Laura de Barra, expert în curățenie, conform alephnews.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net