„Adio”, produse scumpe. Ce buton trebuie să apeși la mașina de spălat pentru a-ți ieși hainele mai curate ca niciodată

Ultima actualizare:

Care este procedura corectă pentru a asigura că mașina de spălat livrează haine impecabile fără a necesita produse costisitoare? Gospodinele au dezvăluit un truc eficient pentru prelungirea duratei de viață a mașinilor de spălat.

Există un buton la mașina de spălat care îți face hainele mai curate ca niciodată /foto: Pixabay
Există un buton la mașina de spălat care îți face hainele mai curate ca niciodată /foto: Pixabay

Gospodinele din România, cele mai puțin dotate cu mașini de spălat din Europa

În prezent, aproape toate gospodăriile sunt echipate cu mașini de spălat, cu aproximativ 85% dintre gospodării având astfel de aparate, conform INS.

Cu toate acestea, acest procent este printre cele mai mici din Uniunea Europeană, având în vedere că, de exemplu, Cehia are o acoperire de 100% cu mașini de spălat în gospodării.

De asemenea, este important de menționat că România are o istorie semnificativă în ceea ce privește mașinile de spălat, cu producția acestora începând în anii '60, la Cugir și Iași.

În perioada comunistă, mulți oameni aveau mașini de spălat rufe Albalux, fabricate la Cugir, în județul Alba. Acestea erau disponibile în două variante: cu storcător și încălzire sau fără.

Pentru a beneficia la maximum de tehnologie și a vă asigura că mașina dvs. de spălat funcționează optim pe termen lung, este esențial să o întrețineți corespunzător. 

Butonul care elimină toată murdăria

Un detaliu adesea ignorat este sertarul mașinii de spălat, care acumulează murdărie de la soluția folosită în mașină. Descoperit de gospodine, există un buton secret care poate debloca acest sertar.

Sertarul conține „găuri de pulverizare", care transportă apă în sertar pentru a dispersa conținutul în tambur. Aceste găuri se pot bloca frecvent cu depuneri de calcar sau mucegai, afectând dizolvarea eficientă a detergentului sau balsamului de rufe.

Dacă observați că o secțiune nu este spălată complet în timpul unui ciclu, înseamnă că aceste găuri sunt înfundate. Pentru remediere, se recomandă curățarea sertarului și a interiorului mașinii de spălat.

Cum se curăță setarul

Pentru a face acest lucru, scoateți sertarul dozatorului fără a forța, folosind butonul secret situat în partea superioară a sertarului. După scoatere, spălați sertarul cu apă.

În spațiul lăsat liber, există găuri pe acoperișul mașinii de spălat. Curățați aceste găuri cu o periuță de dinți veche, având grijă să nu deteriorați aparatul. În cazul mucegaiului, spălați bine acele spații cu o periuță înmuiată într-un amestec de oțet și apă.

Odată curățate, balsamul de rufe ar trebui să se scurgă fără probleme din sertarul dozatorului. Reintroduceți sertarul în locul său și folosiți butonul secret pentru a-l bloca. Prin acest proces, veți menține mașina de spălat curată și lipsită de mucegai, iar rufele dvs. vor ieși mult mai curate, scrie RTV. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
strada trandafirilor jpg
IMG 0997 jpeg
document pentru pensie jpg
landscape 5344246 1280 jpg
vinerea mare 2024 jpg
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net