Cel mai mare mister din lume: unde dispar șosetele din mașina de spălat? De ce le găsești mereu desperecheate

Spune-mi că asta nu se întâmplă de fiecare dată când pliezi rufele — ajungi să ai niște șosete desperecheate. Știi că toate erau perechi când le-ai băgat în mașina de spălat. Deci, unde au dispărut?

Șosetele care dispar nu sunt imaginația ta. Foto: Click.
Șosetele care dispar nu sunt imaginația ta. Foto: Click.

Unde dispar șosetele din mașina de spălat?

Șosetele care dispar nu sunt imaginația ta. Iată câteva fapte amuzante despre cum se pierd șosetele și unde le puteți găsi.

Când știi că ai pus două șosete asortate în rufe și când se termină ciclul de spălare găsești doar una, nu te da bătut. S-ar putea să-i poți găsi totuși partenerul.

Deși există o dezbatere în desfășurare cu privire la mașina de spălat cu încărcare frontală sau cea superioară și care este mai bună, se pare că ambele tipuri pot "mânca" șosete – în moduri surprinzător de diferite.

La mașinile cu încărcare de sus, șosetele se pot bloca sub agitator (stâlpul din mijlocul mașinii de spălat) sau se pot bloca sub placa de spălare (piesa centrală din fundul cuvei). De asemenea, dacă supraîncărcați mașina de spălat, șosetele pot fi împinse în zona dintre cada interioară și cea exterioară. Odată ce se întâmplă asta, nu le vei mai vedea niciodată.

Când vine vorba de încărcătoare frontale, unele șosete se prind în filtrul mașinii de spălat. Dacă mașina dvs. de spălat are o zonă de curățare, deschideți-o și căutați șosetele. Cu siguranță nu vrei ca acestea să se prindă în pompa de scurgere. De asemenea, este posibil ca șosetele să rămână blocate în garnitura de cauciuc a ușii. Trageți-l ușor înapoi și priviți în jur. Apropo, în timp ce te uiți acolo, ar trebui să ștergi garnitura pentru a nu se mucegăi.

Și uscătorului îi place să "mănânce" șosete

Dacă nu puneți capcana de scame înapoi cu atenție după ce o curățați, șosetele se pot prinde dedesubt.

Dacă capcana de scame este situată în partea din față a uscătorului, trageți-o și căutați șosete în spațiul de dedesubt. Dacă nu împingeți filtrul până la capăt atunci când porniți o încărcătură, șosetele își pot găsi drumul pe acolo.

Electricitatea statică poate face ca șosetele să se lipească de alte haine din uscător. De exemplu, atunci când uscați șosetele cu cearșafuri, șosetele pot ajunge să rămână blocate în colțuri. Șosetele pentru bebeluși tind să se ascundă în picioarele pijamalelor

Așadar, verificați toate aceste locuri înainte de a considera acele șosete pierdute.

Încă două locuri aleatorii de verificat

Dacă v-ați verificat mașina de spălat și uscătorul și încă nu ați găsit șosetele lipsă, există încă două locuri în care s-ar putea ascunde.

Mai întâi, căutați șosetele pierdute în spatele mașinii de spălat și apoi verificați acel spațiu întunecat dintre mașină de spălat și uscător.

Cum să vă păstrați șosetele în siguranță să nu se piardă

Dacă aveți o pereche de șosete preferată, fixați-le împreună înainte de a le arunca în mașină de spălat. În acest fel, este mult mai puțin probabil să pierzi una.

Nu vă bazați pe șansă pentru a vă împiedica să dispară șosetele.

Cât de mult îți plac șosetele alea confortabile de cașmir? Atașați fiecare pereche de șosete împreună cu ace de siguranță sau poți folosi cleme pentru șosete. 

Dacă doriți o soluție care necesită un pic mai puțin de muncă decât fixarea fiecărei perechi de șosete, obțineți o pungă de rufe din plasă. Aceasta este cea mai bună soluție la problemă, mai ales când aveți micuți în familie care vă pot umple rufele cu o mulțime de articole minuscule, ușor de pierdut. De asemenea, puteți muta geanta direct din mașină de spălat în uscător.

La sfârșitul zilei, există aceste locuri în care șosetele dvs. pot ajunge după o spălare. Ținând șosetele prinse între ele, nu veți pierde niciodată unul. Cu excepția cazului în care, desigur, erau fantome sau extratereștri – dar în acest caz, câteva șosete lipsă probabil nu vor fi prioritatea ta cea mai mare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
ulei de masline jpg
medic operatie pixabay
ilustratie politie jpg
kaufland jpg
images jpeg
sfantul mare mucenic iacob persul sfintii cuviosi natanael si pinufrie 158413 jpg
sare epsom jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net