De ce trebuie să pui zahăr în mașina de spălat. Când vei afla motivul, vei face asta la fiecare spălare

Credeți sau nu, puteți folosi zahărul pentru curățarea casei. Majoritatea gospodinelor folosesc acest ingredient în bucătărie pentru a îndulci o varietate de alimente, mâncăruri și băuturi. Însă, proprietățile sale se extind dincolo de domeniul culinar. 

De ce trebuie să pui zahăr în mașina de spălat / Foto: Freepik
De ce trebuie să pui zahăr în mașina de spălat / Foto: Freepik

Dacă îți place să gătești sau petreci mult timp în bucătărie, probabil te-ai lovit de problema grăsimilor. Aragazul este unul dintre elementele principale din această încăpere a casei care se murdărește de pete de ulei, dar nu este singurul.

Și perdelele din bucătărie au multe pete de grăsime. Multe gospodine refuză să aibă draperii sau perdele în acest spațiu al locuinței pe motiv că se curăță greu, mai ales dacă murdăria se acumulează în timp. Dar există o soluție care te scapă de această problemă : zahărul. Sună surprinzător, nu-i așa? Adevărul este că prea puține gospodine cunosc proprietățile acestui ingredient de bucătărie. Grăsimea poate fi îndepărtată rapid cu ajutorul lui.

Bucătăria, în special, este locul în care se acumulează resturile de mâncare, așa că trebuie să avem mare grijă pentru a o menține curată.

Cum scapi de petele de grăsime cu zahăr

Astfel, poți scăpa de murdărie, pete de grăsime și mirosuri neplăcute de pe perdele de bucătărie folosind această metodă. Când puneți draperiile în mașina de spălat, selectați mai întâi programul delicat. Asigurați-vă că o alegeți pe cea cu apă fierbinte.

Tot ce trebuie să faci apoi este să adaugi detergent lichid și 3 linguri de zahăr alb în cuva mașinii de spălat. Ingredientul de bucătărie ajută să obții perdele mai curate și mai moi datorită proprietăților lui de curățare, anti-purpură și de albire pe care le prezintă. După ce spălați draperiile în mașina de spălat, pregătiți într-o găleată un amestec cu apă și puțin praf de copt. Apoi înmuiați perdelele în acest amestec. După câteva minute, spălați ca de obicei. Praful de copt ajută la îndepărtarea petelor. 

Acest truc te va ajuta să ai perdele impecabile, fără să îți mai faci probleme că nu le poți pune în bucătărie, deoarece nu vei putea scăpa de petele de grăsime.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net