Gospodinele cu experiență pun orez în mașina de spălat. Le scapă de o mare problemă

Odată bine spălate, rufele tale ies curate și impecabile din mașină. Dar, între timp, unde se duce toată murdăria? Să nu credeți că mașina dvs. se autocurăță în același timp. Este evident că reziduurile sunt încorporate peste tot în carcasa dispozitivului. Adăugați la asta resturile de detergent, depunerile de calcar și mucegaiul ascuns care este greu de îndepărtat. 

 Orezul este renumit și pentru absorbția umidității și a mirosurilor neplăcute. Foto: Click.
Orezul este renumit și pentru absorbția umidității și a mirosurilor neplăcute. Foto: Click.

Nu este un mister, dacă nu o igienizezi frecvent, mașina ta de spălat nu va rezista mult și mirosul neplăcut de mucegai nu o va părăsi. Un adevărat cerc vicios, pentru că până la urmă hainele tale sunt cele care vor plăti prețul! Dar, nu te vom lăsa în mizeria asta. Iată câteva soluții ideale pentru a vă păstra atât mașina de spălat, cât și rufele, inclusiv un truc puțin cunoscut bazat pe orez.

De ce mașina mea de spălat miroase urât?

Nu există niciun secret: un mediu la fel de umed și cald precum interiorul mașinii de spălat este un adevărat magnet pentru bacterii și mucegai. Aceasta este o regulă de reținut. Fie în compartimentul pentru detergent sau în filtru, aceste mici creaturi se strecoară peste tot. Dar acești oaspeți nedoriți nu sunt singurii care răspândesc mirosuri nedelicate. Chiar și apa murdară, stagnantă poate accentua, la rândul său, aceste mirosuri deranjante.

Cum curățați o mașină de spălat rufe mirositoare?

Din fericire, poți recurge la metode naturale, și totuși foarte eficiente, pentru a alunga aceste mirosuri îngrozitoare care îți împute dispozitivul și care se impregnează pe lenjeria ta. Iată câteva dintre acestea:

Trucul neobișnuit al orezului

Mulți oameni nu au idee despre potențialul amidonului din orez. Cu toate acestea, este un ajutor foarte valoros pentru clătire: înmoaie țesăturile și le oferă o strălucire frumoasă. Nu e de mirare, apropo, că apa de orez este foarte populară în măștile de păr. În plus, orezul este renumit și pentru absorbția umidității și a mirosurilor neplăcute. Acest lucru este foarte bun, deoarece hainele noastre sunt adesea îmbibate în mirosuri puternice de prăjire sau de tutun! Aici, chiar și pentru petele de transpirație greu de îndepărtat, orezul va face o treabă bună. Deci, cum să folosiți acest produs „miraculos”? Foarte ușor: puneți o mână de boabe de orez într-o pungă de bumbac sau o fâșie de tifon pe care o veți scufunda în interiorul mașinii de spălat. Adaugă și câteva picături de ulei esențial (de preferință lavandă) pentru a adăuga o notă parfumată. Apoi începeți un ciclu la 30°C. Și gata! Rufele tale nu vor fi niciodată atât de curate și proaspete!

Soluția este și în oțetul alb!

Deși mașina pompează apă după ciclul de spălare, adesea rămâne multă umiditate. Greu de detectat, interferează în garniturile de cauciuc, filtrul de scame, sertarul pentru detergent sau chiar în fundul aparatului. Și atrage bacteriile și mucegaiul, care apoi se combină cu depunerile de calcar și reziduurile de detergent. Rezultat: se formează mirosuri sufocante și strică spălarea hainelor. Dar, pentru a lupta împotriva acestui flagel, există un produs natural ale cărui efecte sunt incomparabile. Oțetul alb, desigur. Acest puternic antibacterian va elimina mirosurile neplăcute în cel mai scurt timp!

În acest sens, turnați o jumătate de cană de oțet alb în sertarul pentru detergent și programați un ciclu normal de spălare fără încărcătură la o temperatură de 30°C sau mai mult. A mai ramas putina murdarie? Mirosul neplăcut nu s-a disipat complet? În acest caz, repetați din nou același proces, dar de data aceasta adăugați o cană de înălbitor (cel folosit pentru a spăla rufele). În cele din urmă, după igienizarea mașinii, asigurați-vă că lăsați ușa deschisă. Acesta este cel mai bun mod de a ventila corect dispozitivul și de a scăpa definitiv de mirosul neplăcut.

Lămâia, o armă letală împotriva mirosurilor neplăcute

Calcarul este un inamic formidabil pentru toate aparatele electrice care folosesc apa. Dacă locuiți într-o zonă cu apă deosebit de dură, atunci știți despre ce vorbim. Pentru a elimina calcarul din mașina dvs. de spălat, trebuie să vă familiarizați puțin cu baza acestei probleme. Deoarece calcarul este o substanță alcalină, pentru a o neutraliza, adăugarea unui acid slab la mașină va ajuta la scăderea pH-ului. Desigur, există multe produse pe piață care vă pot ușura munca. Dar, de obicei, sunt scumpe și chimice. Căutați o alternativă naturală? Lămâia este soluția perfectă. Proprietățile sale dezinfectante, anticalcar și antitartru vor rezolva problema. Tot ce trebuie să faceți este să turnați o ceașcă mare de suc de lămâie în sertarul pentru detergent și să rulați un ciclu de spălare gol (fără rufe) la 30°C sau mai mult. Nu numai că depunerile de calcar nu vor mai fi relevante, dar vei putea să-ți iei rămas bun de la mucegai și mirosuri neplăcute.

Cât de des ar trebui să vă curățați mașina de spălat?

De fapt, totul depinde de obiceiurile tale de spălat. Dacă aveți tendința de a utiliza produse naturale și pe bază de plante, clătirea este adesea mai curată. Ca rezultat, mașina dvs. este mai puțin predispusă la reziduuri de murdărie și mucegai. În acest moment, o curățare profundă poate fi efectuată până la o dată pe an. Pe de altă parte, dacă utilizați în mod regulat detergenți pe bază de petrol, balsamuri chimice pentru rufe sau produse parfumate, este recomandat să curățați aparatul mai des, la fiecare trei până la șase luni.

După, desigur, depinde de tine să judeci după propriile sentimente. Daca observi că hainele tale sunt impregnate de pete dupa o spălare normală sau dacă simți un miros de mucegai recurent, nu ezita să-ți cureți mașina de spălat mai des. Mai ales dacă observi clar prezența mucegaiului: este periculos pentru sănătatea ta, așa că nu neglija niciodată această problemă, scriu cei de la Santeplusmag.com.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net