De ce trebuie să turnați zahăr pe blugi înainte de a-i spăla? Veți evita o mare problemă

Ultima actualizare:

Ai găsit perechea perfectă de blugi, dar ești deja îngrijorată că se vor deteriora rapid? Nu intra în panică, avem soluția ideală pentru tine. Iată de ce să cureți blugii cu apă cu zahăr, trucul la care sigur nu te-ai fi gândit.

Trucul care promite să readucă la viață perechea de pantaloni / Foto: Freepik
Trucul care promite să readucă la viață perechea de pantaloni / Foto: Freepik

Există un truc prin care îți poți păstra blugii ca noi mai mult timp. Deși pentru mulți poate părea ciudat, s-a descoperit că zahărul poate să facă minuni pentru articolul tău vestimentar. Scapă de grija produselor nepotrivite sau prea agresive, pentru a preveni decolorarea blugilor, secretul constă în pre-spălare. Pur și simplu înmuiați pantalonii într-o soluție de apă, zahăr și oțet, înainte de a îi spăla la mașină. În acest fel, vei observa că blugii tăi vor păstra o culoare vibrantă mai mult timp.  

Cum să speli corect o pereche de blugi

Astfel, tot ce trebuie să faci este să torni aproximativ 5-7 litri de apă caldă într-un bazin, apoi adaugi o cană de oțet de masă și 2-3 linguri de zahăr pudră. După ce ai amestecat bine toate ingredientele, lași la înmuiat blugii în această soluție timp de 40 până la 50 de minute. Când timpul s-a scurs, îi scoți, îi clătești și îi bagi la mașină. 

Mașina de spălat rămâne cea mai bună opțiune, dar este totuși necesar să aveți grijă și în privința acesteia. În primul rând, nu spălați niciodată blugii la temperaturi ridicate (60°C). Setați întotdeauna un program la apă rece (30°C) și urmați instrucțiunile de pe etichetă. Pentru o spălare eficientă, se recomandă întoarcerea blugilor pentru a evita decolorarea. Dacă doriți să spălați mai multe perechi în același timp, asigurați-vă că le sortați și puneți pantalonii de aceeași nuanță împreună. 

De asemenea, aveți grijă să alegeți cel mai potrivit detergent, potrivit pentru denim și țesături colorate. Rețineți că balsamul de rufe nu este recomandat, deoarece fibrele denim pot fi deteriorate mult mai ușor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net