Laleaua pestriță sau Floarea de Șah. Legenda acestei minunate plante

În peisajul fermecător al naturii, o floare își păstrează misterul și frumusețea ei unică - Laleaua Pestriță, cunoscută și sub numele de Floarea de Șah. Această minunată creație a naturii, denumită științific Fritillaria meleagris sau fritillaria degeniana, face parte din familia liliaceelor și se răspândește în Eurasia. Cu toate că își are rădăcinile în pământurile vaste ale continentului, povestea și semnificațiile sale depășesc granițele geografice și temporale, transformând-o într-un simbol al trecutului încărcat de magie și înțelepciune.

Laleaua pestriță. Foto: arhiva.
Laleaua pestriță. Foto: arhiva.

Legendă acestei flori

Conform legendei, în vremuri străvechi, la curtea Sahului Persiei, o poveste fascinantă a prins viață. Vistiernicul, înduioșat de soarta nepoatei sale, Daria, care rămăsese orfană de ambii părinți, a adus-o la curte pentru a îi oferi un adăpost și protecție. Curtea Sahului era înconjurată de o grădină impresionantă, iar văzând pasiunea lui Daria pentru florile minunate, i-a încredințat îngrijirea acestui colț de rai.

În această grădină, printre alte flori de o frumusețe ireală, creșteau și lalele, strălucind în culori divine. Într-o noapte, Daria a avut un vis care avea să îi schimbe destinul. În vis, ea se afla în grădină udând delicat lalelele și admirându-le cu dragoste. Brusc, din întunericul nopții, a apărut o tânără înfățișare angelică, purtând o rochie diafană în nuanțe de alb liliachiu. Ea i-a cerut lui Daria câteva flori de lalele pentru mama sa bolnavă, promițându-i în schimb că îi va oferi o lalea pestriță, floare unică și nevăzută până atunci.

Citește mai multe pe canal33.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
24c513e9 minivacanta de 1 mai si paste 620x413 1 webp
image png
lacul verde resort 7fbfbc original jpg
image png
Abubakar  Tahiru cartea recordurilor jpg
batran confuz istock1 jpg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
buster jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net