Legătura secretă dintre Nicolae și Elena Ceaușescu și regina Elisabeta. Nu mulți români știu că s-a întâmplat așa ceva

Vizita lui Nicolae și Elena Ceaușescu în Regatul Unit, în anul 1978, a fost un eveniment despre care s-a vorbit foarte mult, la vremea lui. Însă dincolo de interesele politice și economice discutate între cele două state, nu mulți români știu că acea visită nu a fost deloc una pe placul reginei Elisabeta a II-a. Ba mai mult, aceasta chiar a încercat să evite cât mai mult să interacționeze cu soții Ceaușescu.

Regina nu a apreciat deloc vizita soților Ceaușescu
Regina nu a apreciat deloc vizita soților Ceaușescu

Fiind la cârma Regatului Unit vreme de decenii, regina Elisabeta a II-a a primit la Londra o mulțime de șefi de stat, din toate colțurile globului. În contextul politicii fragile a Războiului Rece, probabil că nu va surprinde pe nimeni să afle că regina a avut o întrevedere oficială și cu Nicolae Ceaușescu, în anul 1978. Urmărind să discute diverse interese economice, vizita a devenit rapid una neplăcută pentru regină, care chiar a recurs la o măsură drastică pentru a evita să petreacă timp alături de soții Ceaușescu, potrivit informațiilor oferite de către zf.ro.

După ce reprezentanții României, cu soții Ceaușescu în frunte, au ajuns la Londra, ei au fost conduși cu onoruri cu trenul regal de la aeroport, iar apoi au fost întâmpinați cu covorul roșu și conduși să o întâlnească pe regina Elisabeta a II-a, alături de Premierul britanic de la acea vreme, James Callaghan. Nicolae Ceaușescu a fost invitat în trăsura regală, alături de regină, în timp ce Elena Ceaușescu i-a urmat în altă trăsură, alături de Prințul Philip. Însă, în ciuda titlurilor pozitive din presa vremii, regina nu a apreciat deloc vizita cuplului.

Regina s-a ascuns în tufișuri pentru a-i evita pe cei doi

 Jurnalistul Robert Hardman a povestit în cartea sa intitulată „Our Queen”, că la un moment dat în timpul vizitei oficiale, ea își plimba câinii în grădina de la palat, când a observat că soții Ceaușescu erau puțin mai în față. Deloc entuziasmată de ideea de a fi în prezența celor doi, regina s-a ascuns în spatele câtorva tufișuri din grădină, doar pentru a-i evita pe soții Ceaușescu. Elisabeta a II-a ar fi povestit întâmplarea mai târziu, la o cină alături de prieteni.

În ciuda intereselor economice care au și făcut posibilă întâlnirea dintre liderul comunist și regină, aceasta nu avea deloc o părere foarte bună despre Nicolae Ceaușescu.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
vama veche foto Digital Adviser2 jpg
maioneza fara oua jpg
presedinti 768x483 jpg
oua vopsite de paste jpeg
cipru shutterstock jpg
oua rosii paste jpeg
Locul în care a fost înmormântat Platon, dezvălui de papirusuri descoperite la Herculaneum (© Facebook / Università di Pisa)
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net