Lina Medina, cea mai tânără mamă din istorie. A născut la vârsta de doar 5 ani

Lina Medina este o femeie din Peru, cunoscută pentru faptul că, la vârsta de doar 5 ani, a dat naștere fiului ei, devenind cea mai tânără mamă din istorie. Evenimentul a șocat și a fascinat întreaga lume în anul 1939.

Lina Medina a născut la vârsta de doar cinci ani / Foto: Captură video
Lina Medina a născut la vârsta de doar cinci ani / Foto: Captură video

Născută la data de 27 septembire 1933, în Ticrapo, un sat situat în cea mai săracă regiune din Peru, având opt frați, Lina Medina s-a dezvoltat mult mai repede decât ceilalți copii - a avut prima menstruație la vârsta de doar doi ani și jumătate. Însă, a avut parte de o copilărie normală, asta până în primăvara anului 1939, când părinții ei au observat că abdomenul micuței creștea de la o zi la alta.

Nu a dezvăluit niciodată cine este tatăl copilului

Speriați că ar putea fi vorba despre o tumoră, aceștia au dus-o la un medic din Lima pentru un consult, iar după examinare, răspunsul medicului i-a șocat pe toți! Micuța Lina era, de fapt, însărcinată în șapte luni. Bineînțeles, la acea vreme, nu doar părinții erau șocați, ci și medicii. Cum a rămas însărcinată fetița de doar cinci ani este și acum un mister și nu a spus niciodată cine este tatăl copilului, familia ei păstrând tăcerea asupra acestui subiect.

Astfel, pe data de 14 mai 1939, Lina Medina a dat naștere prin cezariană unui băiat sănătos, devenind, la vârsta de cinci ani, șapte luni și 21 de zile, cea mai tânără mamă din lume. Medicul care a realizat operația a descoperit că, deși avea doar cinci ani, fetița avea deja organele sexuale complet dezvoltate, iar, ulterior, s-a descoperit că aceasta suferea de pubertate precoce.

Băiețelul a aflat în adolescență că Lina este mama sa

Gerardo Alejandro, fiul Linei, botezat după doctorii care au examinat-o, Gerardo Lozada și Alejandro Busalleu, s-a născut pe 14 mai 1939. Acesta a aflat abia în adolescență, la vârsta de 10 ani, că Lina este mama lui, crezând până atunci că îi este soră. Deși nu părea să aibă probleme de sănătate, Gerardo a murit tânăr, la vârsta de doar 40 de ani, în 1979. 

La începutul anilor '70, Lina s-a căsătorit cu un bărbat pe nume Raul Jurado. În 1972, când avea vârsta de 39 de ani, a născut un al doilea copil. În 2002, ea și soțul ei încă erau împreună și locuiau într-un cartier sărac din Lima. Cazul celei mai tinere mame din lume a fost studiat de mulți experți și a ajuns în diverse reviste științifice.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
sarmale in Japonia Captura Video HaiHui în doi jpg
image
image
image
image
image
image
crima sibiu jpg
parcul Buila Vanturarita jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Captură de ecran din 2024 05 19 la 10 10 00 png
rostariu regina maria jpg
ciocolata calda jpg
vilnius profimedia jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net