Un loc magic din Rom├ónia! Cum ajungi la ÔÇ×b─âtr├ónul Carpa╚ŤilorÔÇŁ? Copacul are 900 de ani

Cel mai b─âtr├ón copac din Rom├ónia este un stejar ╚Öi are peste 900 de ani. Copacul a devenit o adev─ârat─â atrac╚Ťie turistic─â pentru cei care caut─â frumuse╚Ťile ╚Öi minunile acestei ╚Ť─âri. ╚śi tu po╚Ťi s─â ajungi la el foarte u╚Öor!

image
Copacul are 900 de ani. Foto: colaj Facebook/B─âtr├ónul Carpa╚Ťilor

Din fericire, Rom├ónia ├«nca are multe secrete care merit─â descoperite. Pentru a g─âsi cei mai b─âtr├ón copac va trebui doar s─â ai la dispozi╚Ťie c├óteva ore ╚Öi s─â urmezi indica╚Ťiile sistemului t─âu de navigare. De unde vei parca ma╚Öina, te mai a╚Öteapt─â doar o plimbare de 10-15 minute.

Merit─â s─â afli sfaturile lor!┬áInsula unde tr─âiesc cei mai mul╚Ťi oameni de peste 100 de ani! Cele zece secrete ale nemuririi

Supranumit "b─âtr├ónul Carpa╚Ťilor", arborele se afl─â la marginea satului Merchea╚Öa din jude╚Ťul Bra╚Öov. Descoperit ├«n urm─â cu aproximativ 10 ani, arborele a devenit o atrac╚Ťie turistic─â a zonei.

Cei care ajung acolo r─âm├ón f─âr─â cuvinte ├«n fa╚Ťa acestui miracol. ├Än secunda ├«n care ├«l atingi ╚Öi realizezi c─â ÔÇ×b─âtr├ónulÔÇŁ se afl─â acolo de peste 900 de ani, r─âm─âi f─âr─â cuvinte. De altfel, mul╚Ťi dintre turi╚Öti se ├«ntind vara la umbra lui ╚Öi r─âm├ón, pre╚Ť de c├óteva minute lungi, cu cele mai ascunse g├ónduri ale lor.

Vezi ╚Öi care este┬áCel mai periculos drum din lume! ╚śoferii sfideaz─â moartea la peste 4.500 de metri

Cel mai ├«n v├órst─â copac din Rom├ónia! ÔÇ×B─âtr├ónul Carpa╚ŤilorÔÇŁ are 900 de ani

De mai bine de 900 de ani, stejarul secular a adunat pove╚Ötile tuturor celor care au trecut pe l├óng─â el. Copacul ╚Öi-a primit porecla de ÔÇ×b─âtr├ónul Carpa╚ŤilorÔÇŁ, dup─â ce copiii din satul din apropiere au participat la un concurs pe tema celor mai interesan╚Ťi arbori din ├«mprejurimi. F─âr─â nicio surpriz─â, stejarul de la Merchea╚Öa a fost c├ó╚Ötig─âtor.

Cite╚Öte ╚Öi┬áFenomen ciudat ├«n lacul Techirghiol! Apa a devenit roz. Care e explica╚Ťia speciali╚Ötilor

Cel mai b─âtr├ón copac din Rom├ónia poate fi o idee excelent─â de c─âl─âtorie ├«n Rom├ónia, ├«n orice anotimp. Pozele nu reflect─â magnitudinea acestui arbore. Abia ajun╚Öi acolo, c─âl─âtorii r─ât─âci╚Ťi pot admira trunchiul care are o circumferin╚Ť─â de 9,3 metri. Copacul are o coroan─â frumos rotunjit─â ╚Öi o ├«n─âl╚Ťime de aproximativ 21 de metri.┬á

Cum a fost determinat─â v├órsta copacului? ÔÇ×B─âtr├ónul Carpa╚ŤilorÔÇŁ are 900 de ani

Arborii din aceast─â specie, Quercus robur, cresc cu aproximativ un metru ├«n circumferin╚Ť─â ├«ntr-o sut─â de ani, adic─â cam 1 cm pe an. ÔÇ×Al nostru av├ónd circumferin╚Ťa m─âsurat─â la 1 metru ╚Öi 10 de p─âm├ónt de 9,3 metri a fost estimat la peste 900 de ani", spune C─ât─âlin Cantor de la Asocia╚Ťia Carpaterra, conform┬áDigi24.

Copacul are paji╚Ötea lui, dar pe drumul c─âtre el ve╚Ťi vedea ╚Öi al╚Ťi arbori b─âtr├óni.┬áSunt c├óteva sute de stejari seculari, dintre care cei mai mari au dimensiuni de la 2 la 7 metri ├«n circumferin╚Ť─â, a mai explicat reprezentantul Asocia╚Ťiei Carpaterra.

Cel mai b─âtr├ón copac din Rom├ónia este s─ârb─âtorit ├«n fiecare an, ├«n primul weekend din luna septembrie. Atunci poate fi o variant─â excelent─â pentru cei care au la dispozi╚Ťie o zi liber─â. ├Än cadrul acelui eveniment sunt organizate concerte, concursuri sportive ╚Öi ateliere pentru copii, chiar ├«n preajma arborelui.

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa┬ápont@click.ro!┬á┬á

vladut
Satul Aceredo jpg
brad pitt angelina jolie jpg
cub ion ╚Ťiriac png
Alexandru Arsinel batran
anne heche 1 profimedia 0712340053 jpg
image png
GettyImages 1338148296 jpg
image
image
image
image
Lacul Morii jpg
medic bucuresti santajat datorie camatari dobanda 785568 jpeg
Orașul Granadilla jpg
GettyImages 1338148296 jpg
7 act 1 2col trotineta jpeg
Sake, b─âutura din haiku jpeg