Localitatea din România unde trăiește o întreagă populație de musulmani: „Ne-am dat după obiceiurile românești”

Puțini sunt cei care știu că în România există o localitate unde predomină o întreagă populație de religie islamică. Deși poate suna neobișnuit, aici nu există discriminări sau etichetări greșite, ci totul se desfășoară în liniște și pace, fără ca nimeni să fie judecat.

Musulmanii predomină în comuna Dobromir, Constanța / Foto: Pixabay
Musulmanii predomină în comuna Dobromir, Constanța / Foto: Pixabay

Comuna Dobromir din județul Constanța este dominată de musulmani

Comuna Dobromir din județul Constanța este singura localitate din țară, unde populația de religie islamică este majoritară. De ani buni, creștinii care au mai rămas în acea zonă, conviețuiesc cu musulmanii, întreaga localitate având o populație de 3.000 de locuitori. Potrivit adevărul.ro, 60% dintre aceștia sunt de origine islamică.

Ei bine, musulmanii din Dobromir au reușit să se organizeze, în așa fel încât să își ducă traiul liniștiți și fără probleme. Mai mult, de-a lungul timpului, aceștia și-au construit propriile instituții de învățământ și au deschis chiar și două moschei.

„Am trăit în România și ne-am dat după obiceiurile românești”

Musulmanii din Dobromir, Constanța s-au dovedit a fi foarte pașnici, neavând conflicte sau altercații cu cei din jur. Mai mult, pentru că de ceva vreme trăiesc în aceeași localitate cu creștinii ortodocși, limba și obiceiurile s-au transmis de la unii la alții. În timp ce românii au învățat câteva cuvinte în turcă, musulmanii reușesc să vorbească coerent în limba noastră. Singurul aspect care îi diferențiază este religia, însă nu reprezintă un impediment pentru ei.

Se pare că turcii au fost foarte îngăduitori și au înțeles că odată ce trăiesc în România, sunt nevoiți să respecte anumite tradiții și obiceiuri. De asemenea, aceștia au recunoscut că pe lângă cafelele și ceaiurile românești, au acceptat și tradiția tăiatului de porci.

”Noi suntem musulmani, dar am trăit în România şi ne-am dat după obiceiurile românești”, spune musulmanii, potrivit sursei citate anterior.

Una dintre cele mai mari dovezi ale faptului că cele două etnii au învățat să conviețuiască în armonie, este căsătoria. În comuna din Constanța, există mai multe familii mixte, în care cei care și-au unit destinele au religii diferite, dar pe care le respectă așa cum știu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Diana, Charles, William și Harry în 1995, Getty jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
explozii liban afp jpg
pestera ghetarul focul viu jpg
caius covrig jpg
Nutu Camataru FOTO Captură video
accident masina tramvai Bucuresti, foto facebook jpg
planseul de la unirii jpg
shutterstock 1195754011 scaled jpg
Captură de ecran din 2024 09 19 la 12 02 07 png
image
actualitate.net
image
actualitate.net