Locul ascuns din țară noastră care poartă numele de Toscana României. Peisajele îți taie răsuflarea

România ascunde multe locuri fascinante, pe care oamenii nu le-au descoperit încă. Un astfel de loc se află în Dobrogea și merită vizitat de turiștii care vor să plece în vacanță. Este supranumit Toscana României, iar asta datorită culorii formidabile pe care o are apa.

Locul supranumit Toscana României
Locul supranumit Toscana României

Cum arată locul supranumit Toscana României

Locul supranumit Toscana României se află în inima munților Măcin, în județul Dobrogea, iar peisajele pe care le regăsim aici sunt de-a dreptul fabuloase. Aici se găsește un lac de culoare albastră, numit Iacobdeal, care poate fi vizitat pornind din satul Turcoaia. Acesta se întinde pe o suprafață de un hectar și este un loc pe care puțini l-au descoperit.

Unic în România, datorită modului în care s-a format, acest lac este considerat o minune a naturii, datorită faptului că în el nu se varsă vreo apă curgătoare sau vreun canal. Culoarea sa se modifică în funcție de perioada anului, devenind albastră sau turcoaz. Lacul este situat pe fostul teritoriu al unei exploatări de granit, unde au locuit italieni în urmă cu mai bine de un secol. 

Locul poartă numele de Toscana României datorită culorii apei
Locul poartă numele de Toscana României datorită culorii apei

Legenda locului numit Toscana României

Tot aici se spune că există și o legendă. Potrivit localnicilor, în urma unei explozii, apa din pânza freatică s-a ridicat la suprafață, motiv pentru care lucrătorii nu au mai apucat să își strângă ustensilele. Aceștia mai spun că pe fundul lacului s-ar afla și acum vagonete de piatră, care nu mai pot fi scoase, mai ales după ce apa a acoperit întreg teritoriul.

Lacul Iacobdeal are o adâncime de 30 de metri și cuprinde o mulțime de pereți de smalț și granit. Pentru a ajunge aici, turiștii trebuie să treacă prin satul Turcoaia, pe unde drumul nu este atât de lung. De asemenea, cei care decid să viziteze zona, pot face trasee montane, dar pot merge și în Parcul Național Munții Măcinului, care se află în apropiere. Important de menționat este că oamenii pot face chiar și camping în zonă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net