Locul de vis din România pe care doar puțini oameni îl știu! Unde se află rezervația Tinovul Mare

De-a lungul țării noastre există o mulțime de destinații turistice impresionante, care deja au devenit extrem de cunoscute, chiar și dincolo de hotare. Cu toate acestea, există și alte locuri, care în ciuda faptului că sunt la fel de frumoase și de atractive, nu le vedem menționate chiar atât de des. Un astfel de loc minunat este și Rezervația Tinovul Mare!

Reervația Tinovul Mare / foto: vatra-dornei.info
Reervația Tinovul Mare / foto: vatra-dornei.info

Pe lângă frumusețea naturală pe care o putem admira în această locație de vis, Rezervația Tinovul Mare, din Poiana Stampei, mai impresionează publicul și din alt motiv! Acest loc superb, aflat chiar la poalele Călimanilor, în Depresiunea Dornelor, este cea mai mare rezervație de turbă din țara noastră! Zona se întinde de-a lungul unei suprafețe de 682 de hectare.

Iar dacă nu suntem siguri ce sunt, în mod precis, turbăriile, trebuie să știm că este vorba despre mlaștini, zone foarte umede, unde, în timp, se acumulează turba. Acesta este un sol extrem de bogat în materie organică venită de la plante, care sunt doar foarte slab descompuse, ori chiar deloc, datorită lipsei de oxigen. Acest loc este perfect pentru o vacanță, dacă ne dorim să explorim natura din țara noastră!

Cum putem ajunge la Rezervația Tinovul Mare

Dacă ne dorim să explorăm acest loc superb, tot ce trebuie să știm pentru a ajunge la rezervație este că atunci când circulăm pe E58, pe direcția Vatra Dornei – Bistrița, vom ajunge, în cele din urmă, în localitatea Poiana Stampei. Odată ajunși acolo, vom observa la un moment dat că trebuie să facem stânga și să ne abatem de la drumul principal, urmând indicativul către Dornișoara.

Din acest punct, vom mai merge aproximaitv 4 km pe un drum pietruit, iar odată ce ajungem la o intersecție, vom vedea un panou informativ care indică intrarea în rezervație. Astfel, dacă ne dorim să mergem într-o vacanță de neuitat în această vară, Rezervația Tinovul Mare este o alegere perfectă, la care cu siguranță că ne vom mai întoarce și în anii viitori!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Bacalaureat 1068x601 webp
image
image
image
image
image
image
studente jpg
camere web trafic arad jpg
aterizare 49197400 jpeg
chirie mare britania jpg
avion jpg
plaja pixabay1 jpg
liceeni bacalaureat examen bac foto mediafax
bacalaureat jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net