Locul din România de care te vei îndrăgosti iremediabil. Cine merge aici se va simți ca într-o vacanță de vis în Maldive

Ultima actualizare:

România este un paradis al locurilor desprinse parcă din cele mai frumoase povești. Peisaje de vis, splendide, cuceresc inima turiștilor români. Mulți oameni dornici să viziteze meleagurile românești sunt curioși să descopere locurile mai puțin cunoscute. Click!  își prezintă astăzi un nou loc asemănător cu Maldive, dar care există la noi în țară: Lacul de la Aghireșu, supranumit și Laguna Albastră.

Locul din România care seamănă cu Laguna Albastră / foto: Pixabay
Locul din România care seamănă cu Laguna Albastră / foto: Pixabay

În Cluj-Napoca, la o distanță de 30-40 de kilometri, se află localizată comuna Aghireșu, cea care deține un lac splendid, căruia locuitorii i-au oferit denumirea Laguna Albastră.

Laguna Albastră din România, vizitată de cât mai mulți turiști

Lacul supranumit şi Laguna Albastră, datorită culorii apei încărcate cu praf de argilă, nu este unul natural, ci este apărut pe locul unde s-a extras pe vremuri argila albă.

Specialiștii informează că această culoare de un albastru turcoaz a fost obținută datorită caolinului din apă.

Albastrul apei, comparat cu cel pe care îl găseşti în Marea Mediterană, reuşeste să atragă anual o mulţime de turişti. Totuși, specialiștii îi avertizează pe vizitatori să aibă grijă dacă își doresc să înoate, întrucât are o adâncime destul de mare care măsoară 15 metri.

„Am achiziționat Laguna Albastra pentru că am vazut, efectiv, zona și ce se poate face acolo. Mi-am dat seama că acolo se pot face lucruri frumoase, minuni, datorită reliefului, galeriilor care sunt acolo, apei și zonei. Gândim un proiect turistic pentru Laguna Albastra, o investiție de 15-20 de milioane de euro, pe o perioadă de cinci ani. Mă gândesc să atrag fonduri europene, dar și la un parteneriat public-privat cu Primăria Aghireșu. Sunt posibile mai multe scenarii, cert este că se pot face lucruri extraordinar de frumoase.

Nu mi-a mai ajuns timpul, dar mă gândeam să amenajez zona respectivă, provizoriu, fără niciun fel de cost. Oricum, amenajarea complexului turistic va fi făcută în așa fel încat se va păstra tot ce este natural acolo.  Vor fi și intervenții, însă construcții care vor păstra zona respectivă. Acele galerii care sunt acolo ne gândim să fie numai conservate, doar consolidate”, a explicat Ioan Tecar, potrivit Ziar de Cluj.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
crocodil australian shutterstock 105185141 jpg
image
image
image
image
image
image
cladiri  jpg
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net