Locul din țară noastră care a făcut furori printre turiști. Motivul uimitor pentru care i se spune „Stonehenge de România”

Ultima actualizare:

România are o mulțime de destinații și peisaje spectaculoase. Una dintre ele a fost numită „Stonehenge de România” și este considerată o adevărată bijuterie

Sarmizegetusa Regia este inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO. foto: Adevarul
Sarmizegetusa Regia este inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO. foto: Adevarul

Locul din România supranumit „Stonehenge de România” a făcut furori printre turiști

Stonehenge este un monument reprezentativ pentru Anglia, datorită ansamblului unic de pietre, care are o semnificație deosebită. Un loc asemănător există și la noi în țară, care a făcut furori printre turiști. Este vorba despre Sarmizegetusa Regia, locul preferat al călătorilor care vin de peste hotare și care se află pe lista destinațiilor ideale de vacanță, mai ales pe timp de vară.

Atunci când are loc solstițiul de vară, pe 20 iunie, peisajele sunt de vis, întrucât ruinele capitalei dacice strălucesc sub razele soarelui. Cei care au fost aici, au rămas cuceriți de împrejurimi. Mai mult, unii dintre ei au lăsat și câteva recenzii, în încercarea de a-i îndemna și pe alții să viziteze locul fascinant.

”Este un loc de meditație și contemplare, în care intri cu respect și considerație.” sau ” Este o fereastră în timp”, sunt doar câteva dintre recenziile celor care au vizitat locul supranumit „Stonehenge de România”.

Sarmizegetusa Regia, un loc important pentru România. Fenomenul care are loc aici în fiecare an

Sarmizegetusa Regia este un loc important pentru România, fiind inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO. Turiștii sunt de părere că ridicarea capitalei dacilor nu a fost deloc un lucru întâmplător, luând în considerare faptul că peisajul devine mirific odată cu solstițiul de vară. De asemenea, de-a lungul timpului, o mulțime de specialiști au ajuns la concluzia că „Stonehenge de România” a fost construită ținându-se cont de poziția astrelor.

Mai mult, asemănarea dintre Sarmizegetusa Regia și Stonehenge nu ar fi sub nicio formă întâmplătoare. Numele templului neolitic din Marea Britanie ar avea legătură cu ritualurile religioase și observațiile cerești. Similar, istoricii sunt de părere că templele din capitala dacilor au fost și ele create și folosite pentru observații cerești.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William și Prințul Harry Foto Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
medic iasi moarte suspecta jpg
1697619604index scaled jpeg webp
Bani png
palatul bragadiru jpg
Pensionari discută cu reprezentanții presei și oficialii Caselor de Pensii de care aparțin privind recalcularea pensiei, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
bilet avion
homepage jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net