Locul misterios din România care are o plajă cu nisip fin și o apă limpede. Cazările sunt cu mult mai ieftine față de litoralul Mării Negre: „E pace și multă liniște"

Ultima actualizare:

Turiștii merg în Sulina și se bucură de frumusețea micului orășel aflat între Dunăre și mare, precum și de spectacolul naturii de pe canalele deltei. Sulina este un loc încărcat de istorie, fiind cel mai estic oraș din Uniunea Europeană. Totodată, plaja Sulina a primit premiul Quality Coast Award – categoria Aur, pentru curățenia și aspectul ei.

Sulina Foto: Călin Gavrilaș
Sulina Foto: Călin Gavrilaș

Turiștii au parte de experiețe de neuitat în Sulină

Între vechi și nou, între tradiție și modern, la Sulina turiștii pot trăi experiențe de neuitat. Istoria orașului, plaja cu nisip fin, cimitirul multietnic, cele patru faruri sau excursiile pe canalele deltei sunt doar o parte din atracțiile frumosului orășel dintre Dunăre și mare.

Deși este un oraș mic, în care nu s-au făcut investiții de foarte mulți ani, iar clădirile de patrimoniu așteaptă să fie reabilitate, mulți turiști români și străini vizitează Sulina și pentru numeroasele sale atracții turistice. Spre exemplu, castelul de apă a fost construit în 1889, fiind o donație a reginei Olandei și poate fi văzut doar din exterior. El alimentează orașul cu apă potabilă și este funcțional chiar și astăzi. Între timp, i-au fost schimbate instalațiile de tratare a apei cu unele moderne, spune ghidul de turism Mihai Călin.

Alte atracții turistice în Sulina

Alte atracții sunt Biserica lipovenească de rit vechi, Biserica Sf. Nicolae și Alexandru, Biserica Romano-Catolică și Catedrala, care a fost dărâmată în ambele războaie mondiale și ulterior reconstruită. În al Doilea Război Mondial, ea folosea pe post de depozit de muniție. Acum se află în reabilitare de câțiva ani, dar lucrările au stagnat. În aceeași situație se află și Biserica Greacă, construită în 1866.

Cimitirul multietnic din Sulina este o altă atracție turistică, în care vizitatorii pot afla povești despre pirați, prințese și tineri îndrăgostiți. Acolo, istoria este sub lespezi și există multe legende și morminte spectaculoase.

Plaja Sulina, premiul Quality Coast Award

Plaja Sulina este situată la aproximativ 3 km de orașul Sulina, poți ajunge pe jos în 20-30 de minute, sau cu maxi-taxi. Nisipul este fin, apa mării este mică ca adâncime până în larg și este foarte limpede, lipsită de alge. Plaja Sulina a fost amenajată și modernizată la standarde optime.

Mai trebuie spus și că plaja Sulina are certificare internațională. Mai exact, datorită curățeniei, dar și aspectului ei, aceasta a primit premiul Quality Coast Award – categoria Aur. Acest lucru trebuie deci să te convingă să ajungi măcar odată la ea. 

Sulina, un oraș cu o istorie impresionantă 

Sulina este un oraș atât de mic, încât nu are nevoie de semafoare sau sensuri giratorii. Acum are șase străzi, numerotate de la 1 la 6, iar lateralele poartă numele unor personalități care au avut legătură cu orașul.

Una dintre străzi este denumită Duiliu Zamfirescu. El a transportat arhiva Comisiei Europene a Dunării în Primul Război Mondial către Galați, pentru a o salva, fiind ministru de Externe la acea vreme.

Jean Bart este un alt nume important pentru Sulina, fiind cel care a ținut echilibrul Marilor Puteri europene în Primul Război Mondial la gurile Dunării. Noi îl știm în calitate de scriitor, dar e mult mai importantă activitatea sa ca om politic. Sulina s-a dezvoltat și datorită lui, deoarece era reprezentantul Guvernului în teritoriu, a precizat pentru Discover Dobrogea, ghidul de turism Mihai Călin.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Placinta de branza de vaci  Sursa foto shutterstock 1323096947 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Zanzibar Tanzania Foto Adevărul
cirese pixabay jpg
image png
Trafic aglomeratie Valea Prahovei FOTO Inquam Photos  Alex Nicodim  jpg
pahar cu apa jpg
muncitori asiatici santier autostrada sibiu pitesti foto Facebook Irinel Scriosteanu jpg
ciorba pasare adobestock jpg
ambulanta Fb jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net