Locul din România cu cea mai bună mâncare. Un cunoscut bucătar explică de ce preparatele au aici un gust special

România se poate lăuda cu bucătăria tradițională, iar preparate autentice sunt apreciate și de către cei care aleg să ne viziteze țara. Însă, există o regiune unde se gătește la un alt nivel, iar preparatele au un gust de-a dreptul special. Unde se mânâncă cel mai bine în România?

În ce loc din România se mănâncă cel mai bine / foto: Pixabay
În ce loc din România se mănâncă cel mai bine / foto: Pixabay

În luna iunie a anului 2022, într-un clasament realizat de celebra publicație Taste Atlas (Atlasul Gustului), preparatele românești au reușit să ajungă pe locul patru în topul celor mai bune, fiind depășite doar de Italia, Grecia și Spania. Bineînțeles, mâncarea românească poate varia mult de la o regiune la alta a țării, iar potrivit bucătarului Adrian Șipoteanu, Moldova și Delta Dunării sunt printre cele mai speciale regiuni atunci când vine vorba despre delicatese și talent în bucătărie.

„Avem una dintre cele mai interesante bucătării”

Bucătăria românească variază de la o regiune la alta. În regiunea Moldovei, chiar dacă pare subiectiv, pentru că aici locuiesc, pot spune că avem una dintre cele mai interesante bucătării. Mâncarea este gustoasă deoarece folosim foarte des cimbru, usturoi, ceapă sau alte ierburi aromatice care dau aromă preparatelor. Totodată, în Delta Dunării putem găsi preparate spectaculoase și extrem de gustoase, pe bază de pește, acest lucru făcând din acel loc ceva foarte special”, a precizat bucătarul Adrian Șipoteanu, pentru adevărul.ro.  

De asemenea, el a explicat de ce preparatele de aici au un gust special și sunt atât de apreciate de către oameni din toate colțurile lumii: „Chiar dacă avem influențe din foarte multe colțuri ale lumii, bucătăria românească tradițională este foarte interesantă. Vorbim, în primul rând, despre gama mare de ciorbe, a căror gust este foarte apreciat chiar și de către străini.

Totodată, avem și tradiționalele produse afumate natural, iar străinii sunt impresionați de acestea. Sărmăluțele, tochitura, hribii cu smântână, toate acestea sunt foarte apreciate de către străini. Totodată, avem celebrii mici, care sunt foarte gustoși și căutați de către turiști”.

Bucătăria românească a fost clasată pe locul 29 în cel mai recent Atlas al Gustului din 2024. Atlasul Gustului este realizat în fiecare an de 50.000 de profesioniști în alimentație care examinează mâncăruri din întreaga lume în funcție de arome, preparate tradiționale, ingrediente locale și autenticitatea restaurantelor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
sala de judecata jpg
image
image
image
image
image
image
6 front Dacia 1 jpg
mangalia criminala jpg
lacey cea mai desteapta gaina jpg
bratari 7 chakre (1) jpg
vara caldura record 2024 jpg
Pod Giurgiu lucrari la carosabil 800x600 jpg
admitere liceu jpeg
slabire pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net