Afacerea inedită pornită de o tânără, după ani buni de muncă în Spania. Ce obiectiv măreț are: „Ideea a pornit de la..”

Revenită în România, după ani de experiență în domeniul turistic la Sevilla, în Spania, o româncă a pornit o afacere inedită. S-a documentat despre meniul marilor personalități din Gorj și a făcut platouri cu personalitate. Adriana Staicu este de părere că turismul gastronomic ar putea fi un mare plus pentru zonele din județ.

Afacerea inedită pornită de Adriana Staicu, după ce s-a întors din Spania / foto: captură video
Afacerea inedită pornită de Adriana Staicu, după ce s-a întors din Spania / foto: captură video

„Platouri cu personalitate”, un proiect inedit pe care Adriana Staicu l-a pornit, după mulţi ani în care a făcut turism în Spania. Tânăra vrea să aducă la viață turismul în Gorj. S-a documentat despre meniul marilor personalități din județ, aflând așa că, de exemplu, Brâncuși obişnuia să-şi primească oaspeţii la atelierul din Paris cu mâncare tradiţională „ca la Gorj”, și a făcut platouri cu personalitate.

Adriana este consultat în turism și a absolvit o facultate de profil în Sevilla. Revenită pe meleagurile românești, a simţit că o experienţă culinară inedită e ceea ce le lipseşte vizitatorilor. „Ei au o cultură foarte bogată în ce privește arta culinară. Pentru ei, e o artă tot ce ține de gătit și mâncare. Nu există să meargă într-un loc şi să nu mănânce”, a declarat ea, pentru observator.ro.

Adriana vrea să le ofere turiștilor o experiență unică

Astfel, Adriana este determinată să folosească cunoștințele acumulate și vrea să le ofere vizitatorilor din Gorj o experiență unică, punând accent pe o latură puțin exploatată: turismul gastronomic. „Ideea a pornit de la faptul că întâlneam foarte mulți turiști care veneau în Gorj și plecau cu experiența de a mânca o pizza. Am încercat să evit lucrul acesta având în vedere că am călătorit prin foarte multe țări și am văzut că era foarte important ca oamenii să plece cu o experiență plăcută”, a mai adăugat ea.

A citit despre gorjenii remarcabili de altădată și despre legendele care s-au țesut în jurul unor obiective turistice și așa a luat naștere meniul cu personalitate: „Constantin Brâncuși era foarte simplu, iar la Paris îi plăcea foarte mult să-și primească oaspeții, inclusiv pe cei străini, cu mâncare tradițională din Gorj. Varza murată cu boia, puiul prăjit cu mujdei de usturoi oltenesc, îl avem aici, iar lângă adăuga brânză, ouă sau nelipsita mămăliguță”.

De asemenea, Zeul Zamolxe ar fi avut ca preferinţe culinare tarta cu praz, ciuperci și spanac sau ciorba oltenească, Tudor Vladimirescu ar fi preferat salata de bob, iar Ecaterinei Teodoroiu, eroina de la Jiu, i-ar fi plăcut cartofii copți, roșiile umplute și, la ceas de sărbătoare, puiul la cuptor cu unt.

O listă de mâncăruri inspirate din cărțile de istorie și legendele locale va fi pusă la dispoziția pensiunilor din județ, care doresc să ofere ceva unic turiștilor. Rețetele nu sunt complicate și conțin și câteva secrete din trecut.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
image png
moda in perioada comunista, expozitie la muzeul judetean olt   foto alina mitran (10) jpg
mihaela bilic instagram jpg
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net