Afacerea care i-a umplut de bani pe doi români întorși din Germania. Cultivă o legumă pe care o vând cu 45 de lei kg: „Este hrana regilor”

Ultima actualizare:

După ce au petrecut câțiva ani în Germania, Nicoleta și Lucian s-au întors în România și au pornit o afacere de succes. Cei doi români se specializează în cultivarea unei legume mai puțin întâlnite în țară, vânzând un kilogram cu 45 de lei.

Sparanghelul este una dintre cele mai scumpe din România / foto: Pixabay
Sparanghelul este una dintre cele mai scumpe din România / foto: Pixabay

Odată cu întoarcerea în țară a tot mai multor români după ani petrecuți în străinătate, apar tot mai multe idei de afaceri inovatoare.

Nicoleta și Lucian au acumulat experiență în agricultură în Germania, iar reveniți în țară au pus bazele propriului lor business.

Cuplul s-a decis să cultive sparanghel

Cuplul din localitatea Abram, din județul Bihor, s-a remarcat prin demararea unei afaceri inedite în zonă: cultivarea sparanghelului.

Inspirându-se din experiența lor anterioară în agricultură și dorind să aducă ceva nou pe piața locală, cei doi au decis să se axeze pe cultivarea acestei legume neobișnuite.

„Am început cu o suprafață mică, pentru a testa cum se adaptează la clima locală. Ne-am dat seama că merge. Vindem la aproximativ 45 de lei kilogramul, ceea ce înseamnă cam 22,50 de lei pe jumătate de kilogram”, a explicat Nicoleta Varga, pentru Observator.

Sparanghelul, cunoscut sub numele de "hrana regilor", este recunoscut pentru conținutul său bogat în vitamine și minerale.

Sparanghelul este foarte bun pentru sănătate

Fiind apreciat de medici pentru multiplele sale beneficii pentru sănătate, acesta este adesea consumat sub formă de mâncare gătită la abur, pentru a păstra toți nutrienții.

Deși prețul său nu este întotdeauna accesibil, sparanghelul este tot mai apreciat de clienți pentru gustul său și beneficiile pentru sănătate.

„Pentru a menține sparanghelul într-o stare sănătoasă, trebuie să înlăturăm buruienile aproape săptămânal. Plantele sunt amplasate la o distanță de aproximativ 25 de centimetri între ele, în șanțuri adânci de 25 de centimetri”, a adăugat Lucian Varga.

Astfel, prețul de 45 de lei pe kilogram pentru sparanghel rămâne constant.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
Printesa Diana  jpg
baza jos elefanti 1 jpg
front masini 1 jpg
Prințul William  foto   GettyImages jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Canicula FOTO Shutterstock jpg
sah pexels jpg
traseul meditatiei1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net