Care este locul superb din țara noastră care până în 2022 putea fi vizitat doar într-o singură zi pe an

Ultima actualizare:

România, cunoscută pentru bogăția sa naturală și peisajele impresionante, ascunde unele locuri care rămân accesibile publicului destul de rar. Printre acestea se numără și Peștera Topolnița din județul Mehedinți, o adevărată comoară a naturii ce așteaptă să fie descoperită de către cei curioși și care putea fi vizitată, până acum doi ani, doar într-o singură zi din an. În prezent, ea poate să primească turiști și în fiecare weekend, în lunile august și septembrie.

Castelul de Apă, Drobeta-Turnu Severin, județul Mehedinți
Castelul de Apă, Drobeta-Turnu Severin, județul Mehedinți

O peșteră spectaculoasă, a doua ca lungime din țara noastră

Peștera Topolnița se situează între localitățile Marga și Cireșu, la aproximativ 434 de metri altitudine, într-un cadru natural deosebit. Această peșteră impresionează nu doar prin dimensiunile sale, ci și prin bogăția și diversitatea peisajului subteran pe care îl ascunde.

Peștera Topolnița se remarcă prin faptul că este a doua ca lungime din România și ocupă locul 17 în lume în ceea ce privește dimensiunea sa. Are o structură complexă, cu o galerie dispusă pe patru etaje, inclusiv sectoare fosile și active, modelate de acțiunea apei care izvorăște din trei pârâie.

Una dintre secțiunile remarcabile ale peșterii este denumită "Peștera Femeii", considerată de arheologi drept un punct important de interes. De aici, se poate continua explorarea în "Culoarul Liliecilor" și "Culoarul Vetrelor", zone în care au fost identificate vetre de foc ce datează încă din epoca neolitică și epoca dacică.

Când este deschisă publicului Peștera Topolnița 

Peștera Topolnița ascunde adevărate comori
Peștera Topolnița ascunde adevărate comori

Peștera Topolnița este deschisă publicului cu ocazia sărbătoririi numelui său, în prima duminică după 15 august, dar - din 2022 - și în fiecare weekend, în lunile august și septembrie. În aceste zile vizitatorii au șansa de a explora sălile imense, cascadele subterane și formațiunile stâncoase grandioase ce îți taie răsuflarea.

Traseul către Peștera Topolnița nu implică dificultăți majore și poate fi parcurs relativ ușor, oferind o experiență plăcută și răcoroasă în mijlocul naturii. Acest loc te va face să te simți mai aproape de lumea subterană și să uiți de agitația cotidiană.

Peștera Topolnița este un adevărat punct de atracție pentru iubitorii de natură și pasionații de explorare, oferind o incursiune memorabilă în frumusețile ascunse ale României. Dacă ai ocazia de a vizita această peșteră, vei fi martor la un spectacol natural remarcabil și vei trăi o experiență de neuitat în inima munților Mehedinți.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Corina Cusa jfif
image
image
image
image
image
image
stat scaun adobestock jpg
neversea 2024 jpg
foto1 litoral jpg
graphicstock silhouettes of happy parents having fun with their children HCPPbesb  jpg
accident parcare digi24 jpg
tsunami spania jpg
pensionari jpg
curatenie geamuri istock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net