Comoara ascunsă din România! Este un loc de o frumusețe rară pe care nu mulți turiști îl cunosc

Deja începem să ne îndreptăm cu pași repezi către începutul lunii august, iar o mulțime de români se află acum în căutarea unei destinații de vacanță, pentru a se bucura de câteva zile libere alături de cei dragi. Din fericire, țara noastră este plină de locuri de o frumusețe rară, pe care trebuie să le explorăm! Iar un astfel de loc este Delta Jiului!

În Delta Jiului pot fi văzute chiar și lebede
În Delta Jiului pot fi văzute chiar și lebede

Cu toții știm deja că România este un adevărat cufăr de comori, atunci când vine vorba despre destinații de vacanță. De la stațiunile superbe de pe litoral și până locuri izolate din munți, care ne taie răsuflarea prin frumusețea pe care o au, oricine își poate petrece vacanța în țara noastră, indiferent de preferințe.

Însă, există și anumite locuri din țara noastră care nu au reușit să devină foarte cunoscute turiștilor, chiar dacă sunt de o frumusețe rară. Iar în această situație se află și Delta Jiului, care s-a format în urmă cu mulți ani pe lacul de acumulare de pe râul Jiu. Cei care doresc să ajungă aici trebuie să știe că locația se află pe raza municipiului Târgu Jiu, în județul Gorj.

Comoara turistică pe care puțini români o cunosc

Deja multe animale și păsări rare și-au făcut casa în această Deltă, iar aceste exemplare superbe, alături de vegetația luxuriantă din zonă, a făcut din această destinație un adevărat magnet pentru turiști. Mai mult decât atât, numeroase păsări migratoare petrec sezonul cald în Delta Jiului.

„Lucrările în ultimii 50-70 ani în agricultură au dus la diminuarea şi scăderea suprafeţei inundabile a Dunării, iar acele habitate au fost înlocuite cu dune de nisip. Acele păsări au migrat către zona noastră.

Vegetaţia din spate e una specifică zonei mediteraneene caspice, care a asigurat suprevieţuirea omenirii pentru că castanii de apă Trapanostra sunt comestibili”, a explicat activistul de mediu Claudiu Fiu, potrivit observatornews.ro. Aici pot fi văzute specii precum corcodelul moțat, egrete, stârc, sau chiar și lebede. Peste 100 de specii de păsări călătoare sunt adopostite acum de Delta Jiului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net