O legumă populară în țara noastră poate să dispară din magazine! „Nu o să mai reziste ca în alţi ani până în octombrie”

Ultima actualizare:

Luna iulie a venit la pachet nu doar cu zile întregi de caniculă, dar și cu o veste complet neașteptată venită din partea legumicultorilor. O legumă extrem de populară în țara noastră, pe care mulți dintre noi o consumăm aproape zilnic, ar putea dispărea din magazine! Iar motivul este faptul că temperaturile extreme au încins solariile, iar recolta a fost compromisă!

Canicula a distrus recolta de ardei grași
Canicula a distrus recolta de ardei grași

Cu toții am fost nevoiți să facem față căldurii extreme care a luat în stăpânire țara noastră de-a lungul lunii iulie. Însă, printre consecințele caniculei nu s-a numărat doar discomfortul nostru personal, ci și probleme grave în agricultură! Iar acum, legumicultorii ne spun că ardeii ar putea dispărea, din cauza faptului că au fost afectate puternic recoltele.

Solariile s-au transformat în adevărate cuptoare din cauza căldurii, iar pe lângă ardei, este foarte posibil să avem și un sezon foarte scurt de roșii.

„Ardeiul este jumătate foarte ars şi jumătatea aceasta este bună. Merge consumat, dar la piaţa nu putem să-l dăm. Partea unde nu a bătut soarele nu are nimic. În partea aceasta este afectat 100%. Este deshidratat total. Asta este pielea lui, coaja”, a spus legumicultorul Laurențiu Mălăescu, care cultivă roșii, vinete și ardei de 12 ani, în solarii, potrivit observatornews.ro.

Canicula a făcut prăpăd în agricultură

Temperaturile din această perioadă au fost atât de mari, încât plasa de umbrire nu mai reușește să facă față. Chiar și cu aceasta pusă, în interiorul solariilor au existat temperaturi de chiar și 44 de grade Celsius. Iar față de anii trecuți, recoltele de roșii nu vor mai reuși să reziste până în luna octombrie.

„Din cauza temperaturilor foarte mari o să treacă repede. Nu o să mai reziste ca în alţi ani până în octombrie. Planta e foarte afectată de temperaturile ridicate, producţia, la fel. Pe un etaj, dacă avem câte o roşie avortează foarte mult flori şi cad.

Temperatura cea mai mare pe care am văzut-o eu a fost de 57,7 grade, dar depăşeşte şi 60 de grade în mijlocul zilei”, a mai spus Laurențiu Mălăescu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net