Locul ideal din România unde poți să ieși la pensie. Nu ai nevoie de mulți bani, iar aerul e cel mai curat din Europa

Ultima actualizare:

Poiana Mărului este o locație excelentă unde poți să evadezi. Un loc cu peisaje ca-n poveşti. Staţiunea Poiana Mărului reprezintă un colţ de rai din inima Munţilor Ţarcu, care atrage ca un magnet numeroşi drumeţi, mai ales că se spune că aici poate fi respirat cel mai curat aer din lume. 

Locul ideal din România unde poți să ieși la pensie
Locul ideal din România unde poți să ieși la pensie

Poiana Mărului se găsește în județul Caraș-Severin, iar cercetătorii francezi au descoperit că în această locație superbă te poți bucura de un aer mai curat decât în Elveția sau la cascada Niagara. Acest fapt se datorează ionizării negative, aerosolilor naturali, purității aerului și stratului de ozon. Pe lângă că este benefică pentru sănătate datorită faptului că stimulează circulația sanguină și digestia, ionizarea naturală previne anumite boli pentru că întărește sistemul imunitar, scrie vestbest.ro.

Poiana Mărului, locul ideal pentru cei care ies la pensie

Pe lângă aerul curat, în zonă te poți bucura și de peisaje pitorești, Poiana Mărului situându-se la 700 de metri altitudine, între Muntele Mic și Munții Țarcu. După ce admirați frumusețea lacului și barajului Poiana Mărului, mai puteți vizita și Cascadele Șucului sau Cascada Ropote.

De asemenea, lacul Poiana Mărului este locul ideal pentru plajă, sporturi nautice, înot sau plimbări cu barca. Tototată, nu puţini sunt pescarii care vin în acest loc, aceştia pot prinde caras, păstrăv, clean sau oblete.

Bijuteria din Banatul Montan este perfectă pentru iubitorii naturii care pot admira trasee cu o faună bogată care include copaci seculari, păduri de fag și molid, dar și apă de munte. Și iubitorii de istorie pot avea parte de experiențe unice precum vizitarea Pietrelor lui Scorilo din valea cu același nume. Acestea reprezintă un altar al dacilor, aflându-se pe versantul nordic al Muntelui Mic. Legenda spune că Scorilo, tatăl lui Decebal, ar fi ascuns aici o comoară.

Raul Sucu în drumul lui spre Bistra Mărului, trece peste o zonă cu pantă accentuata, unde se formează o serie de cascade, nu foarte mari dar spectaculoase. Distanța din Poiana Mărului până la cascade este de 3, 5km.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net