Locul idilic din România de care te vei îndrăgosti iremediabil. Peisajul este de vis, iar frumusețea înconjurătoare îți taie respirația

Ultima actualizare:

Sigur te-ai gândit că există o sumedenie de zone din România pe care nu le-ai descoperit încă, majoritatea de o frumusețe rară, mai ales că țara noastră ascunde nenumărate locuri cu peisaje desprinse dintr-un basm despre care mulți dintre noi nu știu. Astfel, ne-am gândit să îți prezentăm o destinație pe care ar trebui cu siguranță să o vizitezi.

Locul idilic din România de care te vei îndrăgosti iremediabil
Locul idilic din România de care te vei îndrăgosti iremediabil

Un loc cu un peisaj fantastic, fascinant, cu adevărat unic în România, este Piatra Fântânele, cel mai estic sat al comunei Tiha Bârgăului, un ținut de-o frumusețe rară, situat la întretăierea Munților Călimani și Munților Rodnei, din județul Bistrița-Năsăud, Transilvania.

Cei care ajung aici pentru prima dată nici nu ar ști ce să admire mai întâi. Printre obiectivele zonei se numără vechiul drum roman, pavat cu lespezi din piatră, foarte bine conservat, parțial suprapus peste drumul actual spre Ciosa; Hotelul „Dracula”, inaugurat în 1983, în stilul unui castel medieval; pârtii amenajate cu telescaun și teleschi; crucea ridicată de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, la insistențele și prin implicarea IP Bartolomeu, a doua cea mai înaltă din țară (31 m), după cea de la Caraiman (35,5 m); cât și mănăstirea poziționată pe unul dintre vârfurile cele mai înalte din Pasul Tihuța.

Satul Piatra Fântânele, un mic paradis al României

Sunt atracțiile turistice ale unui loc cu adevărat fascinant pentru România. Vorba unuia dintre călătorii de prin zonă, „natura este atât de bogată încât poți zice că a descălecat Dumnezeu pentru fericirea celor care locuiesc aici“. Natura este, cu adevărat, unică, tulburătoare, dar și traiul în zonă este uneori anevoios.

Oricine a fost măcar o dată la Piatra Fântânele va recunoaște că plămânii lui s-au bucurat la maximum de aerul puternic ozonat de la înălţimea de aproape 1.200 m, care are şi cel mai mare conţinut de iod din toată ţara. Poți vizita această minunată zonă în orice anotimp, pentru că oricând te va surprinde cu frumuseţea locului. Așadar, Piatra Fântânele, un sat în partea de est a județului Bistrița-Năsăud, este un loc pe care merită să îl vizitezi măcar o dată în viață.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
protest INQUAM Photos  jpg
image
image
image
image
image
image
12017640 525980050886004 8476851395779044594 o jpg
drugtest rezultat pozitiv   foto ipj olt jpeg
1 numerologie jpg jpeg
tren cfr gara jpg
pensie jpeg
zodii norocoase jpg
image png
Router Acer Predator Connect W6 FOTO Adrian Pogîngeanu jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net