Locul secret unde se ascund piloții în timpul zborului! Puțină lume știe de el

Ultima actualizare:

Multe persoane nu știu că există un loc secret unde se ascund piloții în timpul zborului. Au fost construite anumite cămăruțe secrete pe aeronavele mari în cazul în care piloții și echipajul de cabină merg să se odihnească. Pasagerii nu le pot accesa în niciun fel și sunt bine ascunse.

Avioanele mari au locuri secrete unde se pot retrage piloții
Avioanele mari au locuri secrete unde se pot retrage piloții

Unele curse pot dura peste 10 ore, iar acest lucru poate fi adesea foarte obositor. În aceste condiții, piloții și stewarzi se pot retrage pentru a trage un pui de somn.

Citește și Planuri de vacanță „suspendate”! Dispar 20 de destinații operate de Blue Air

„Nu voi detalia modul în care îl accesăm - este sigur, voi spune asta. Din când în când avem oameni care cred că este o ușă de baie și încearcă să o deschidă, dar le arătăm drumul spre toaleta propriu-zisă.", a precizat Susannah Carr, însoțitoare de zbor pentru United Airlines pe avioane Boeing 787, 777 și 767, potrivit CNN.

Locul secret este cumva ascuns de privirile oamenilor aflați în avion, iar accesul este restricționat pentru a proteja zona de vizitatorii nedoriți. Totuși, acest compartiement foarte mic și poate fi comparat cu hotel capsulă japonez.

Unde se află locul secret unde se ascund piloții și însoțitorii de bord?

image

Pe aeronavele mai noi, cum ar fi Boeing 787 sau Airbus A350, acestea sunt situate deasupra cabinei principale, în fuselajul superior. Dar pe aeronavele mai vechi, ele pot fi în cala de marfă sau pur și simplu în cabina principală, conform sursei citate.

În avioanele mari, există un compartiment secret. El se numește Crew Rest Compartment (CRC) și are la exterior o ușa care arată exact ca o ușă de toaletă, doar că are un interfon la intrare. Accesul se face pe baza unui cod.

Locul secret e împărțit în două camere: una pentru piloți, care se află de obicei deasupra cabinei de pilotaj și care include adesea două paturi și un scaun extensibil, și o alta pentru echipajul de cabină, care conține, de obicei, șase paturi sau mai multe și este plasată deasupra bucătăriei din spate, secțiunea din spatele avionului în care se prepară și se depozitează alimentele și băuturile, scrie CNN.

Locul secret are în interior, pe lângă paturile pentru odihnă, televizoare, căști, măști de oxigen, lanterne și stingătoare pentru incendiu. Concret, vorbim de un spațiu de dormit fără ferestre, înghesuit, dar confortabil, cu prize de alimentare și o lumină.

Locul secret al piloților! „Din când în când avem oameni care cred că este o ușă de baie și încearcă să o deschidă”

(Sursă Foto - Boeing/CNN)

„Camerele pot fi destul de confortabile", spune Susannah Carr, o însoțitoare de zbor cu United Airlines, care lucrează la aeronave Boeing, inclusiv 787, 777 și 767.

„Au o saltea căptușită, un orificiu de aerisire pentru a menține aerul în circulație și controlul temperaturii, astfel încât să îl putem menține mai rece sau mai cald, iar noi avem lenjerii de pat, de obicei similare cu cele utilizate la clasa business pe zborurile noastre internaționale.  Îmi plac(...) S-ar putea să fie puțin înghesuite", a adăugat aceasta.

Cât timp stau piloții în aceste cămăruțe secrete?

Camera secretă este ascunsă bine de ochii curioși ai călătorilor. Acolo se află cel mult un dulap de dimensiuni mici și un suport de haine, unde stewardesele și piloții își pot lăsa uniformele cât timp se odihnesc.

Membrii echipajului de cabină de pe zborurile pe distanțe lungi petrec, de obicei, cel puțin 10% din timpul de zbor planificat în zonele de odihnă.

„În medie, aș spune că acest lucru înseamnă aproximativ 1,5 ore pe un zbor pe distanțe lungi”, spune Karoliina Åman, însoțitoare de bord la Finnair, care lucrează pe aeronavele Airbus A330 și A350.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net