Loialitatea, fundaţia oricărei relaţii de cuplu de lungă durată
A sti că ai loialitate în relaţie, înseamnă să ştii că partenerul tău te susţine în orice situaţie şi că poţi conta pe el la bine şi la greu. Acestea formează fundaţia şi stabilitatea necesare oricărei relaţii de cuplu să ajungă departe.
Loialitatea în cuplu pornește de la capacitatea de a pune interesele partenerei sau ale partenerului mai presus de interesele celorlalți prieteni, frați, părinți. De asemenea, când este criticat, partenerul de viaţă așteaptă să îi fii alături, cu atât mai puțin să îl critici în fața prietenilor sau cunoscuților. Ironia, sarcasmul îndreptat spre partener exprimate în public sunt dureroase și reprezintă o formă de distanțare. Neutralitatea poate fi şi ea de asemenea interpretată ca o lipsă de loialitate .
Atunci când ești loiali cunoști limitele partenerului sau prietenului, și când este cazul, îi poți onora nevoile, trecând peste nevoile tale imediate, poți să empatizezi cu ceea ce trăiește, nu te ascunzi, fie în neutralitate, fie oferind soluții care au legătura mai degrabă cu tine, și nu cu el.
Loialitatea în orice tip de relație permite fiecăruia să se simtă în siguranță, să știe că se poate baza, ca are spre cine să se întoarcă, la bine și la greu. Chiar dacă nu ai trăit-o, chiar dacă te sperie, poți învăța să fii loial fiind atent la nevoile și așteptările partenerului tău.
Dacă ești într-o relație în care loialitatea nu îți este apreciată, încearcă să vezi daca nu confunzi loialitatea cu dependența. A fi loial partenerului, dar în egală măsură și tie, presupune așadar să îl cunoști pe celălalt, dar în același timp să știi la care din nevoile tale renunți pentru a-l sprijini pe cel de lângă tine.Loialitatea, prietenia, recunoștința și generozitatea sunt pilonii pe care o căsnicie se construiește puternică, pentru amândoi partenerii.