Loteria vizelor 2023. Pe ce data încep înscrierile pentru viza de SUA

Loteria vizelor 2023 va începe curând. Iată în ce perioadă poți depune cererea, dacă ești interesat, ce documente trebuie să conțină dosarul tău și care sunt regulile pe care trebuie să le respecți pentru ca dosarul tău să fie luat în calcul! 

Loteria vizelor va începe pe 12 octombrie 2022
Loteria vizelor va începe pe 12 octombrie 2022

Care este perioada de înscriere la Loteria vizelor pentru SUA în 2023

Departamentul american de Stat anunță că perioada de înregistrare în programul de imigrare Diversity Visa DV-2024 începe miercuri, pe 12 octombrie, și se încheie în 8 noiembrie 2022. Loteria vizelor se desfășoară exclusiv în format electronic și nu se va percepe o taxă de înscriere.

Participanții vor trebui să transmită electronic cererile de înregistrare pentru programul DV-2024, pe pagina de internet dvprogram.state.gov în perioada miercuri, 5 octombrie 2022, orele 19:00 (ora României) și marți, 8 noiembrie 2022, orele 19:00 (ora României).

Ce trebuie să conțină dosarul pentru obținerea vizei de SUA

Dosarul nu va fi depus în format fizic, ci va fi completat în mediul online, la adresa de mail menționată mai sus.

·Legea permite trimiterea unei singure cereri de înscriere în numele unei persoane pe durata perioadei de înscriere. Dacă o persoană transmite mai multe cereri, atunci ea va fi declarată, automat, ineligibilă pentru acordarea unei vize. 

Anul acesta, există o modificare în cerințele care trebuie respectate pentru aplicare. Dacă în anii precedenți, participanților li se solicita să furnizeze datele aferente unui pașaport valabil la momentul înscrierii în program, anul acesta participanților nu li se mai solicită să dețină un pașaport valabil la data înregistrării. 

Pe de altă parte, participanții trebuie să trimită o fotografie realizată în ultimele șase luni, care să respecte specificațiile din instrucțiuni. Dacă nu sunt respectate specificațiile sau dacă fotografia este mai veche, atunci participantul va fi declarat ineligibil. 

În plus, participanții trebuie să păstreze numărul lor unic de confirmare până cel puțin la data de 30 septembrie 2024. Prin folosirea acestui număr de confirmare ei vor putea verifica stadiul cererii lor de înscriere. 

Când se afișează rezultatele și câte vize vor fi acordate 

Începând cu data de 6 mai 2023, toți participanții din programul DV-2024 vor avea posibilitatea să verifice electronic stadiul cererii lor de înscriere, prin opțiunea Entrant Status Check, de la adresa de internet: dvprogram.state.gov.

·Pe aceeași pagină de internet, secțiunea Entrant Status Check, participanții selectați vor putea găsi informații despre solicitarea vizelor DV și despre programarea interviului pentru obținerea vizei, atât în cazul lor, cât și în cazul membrilor familiei lor care respectă criteriile de eligibilitate.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!         

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net